Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Mihail Dumitru, DG AGRI: Anul trecut, rata de eroare a fost de 8%, depasind astfel cu mult pragul de 2% acceptat de catre autoritatile de la Btuxelles
Romania prezinta dificultati din ce in ce mai mari in ceea ce priveste gestionarea corecta a fondurilor europene.Numai anul trecut, rata de eroare a fost de 8%, depasind astfel cu mult pragul de 2% acceptat de catre autoritatile de la Btuxelles, a avertizat Mihail Dumitru, director general adjunct, DG AGRI, in debutul conferintei „Romania celor doua agriculturi”, parte din EUROSFAT, forumul anual dedicat dezbaterilor pe teme europene
„In ultima vreme avem din ce in ce mai multe probleme cu gestionarea corecta a fondurilor europene in general si a fondurilor din PAC. Noi avem o obsesie la Bruxelles, ceea ce se cheama rata de eroare, element care ne pune dificultati mari in a demonstra opiniei publice, in a demonstra contribuabilului european, ca acesti bani sunt folositi bine, motiv pentru care trebuie sa convingem Parlamentul European pentru descarcarea de gestiune pentru ca, pe PAC, depasim pe departe pragul de materialitate care inseamna 2% acceptat ca rata de eroare, pe dezvoltare rurala.
Numai in 2013 acest prag a fost de opt la suta si va spun foarte sincer ca aceasta poate pune in pericol PAC pentru viitor. De aceea, noi am inceput o activitate cu fiecare stat membru in parte, cu fiecare agentie de plati in parte, de a corecta toate deficientele legate de gestiunea fondurilor europene pentru a reduce aceasta rata de eroare si pentru a demonstra ca banii sunt gestionati corect si nu numai ca sunt gestionati corect, ci sa si obtina rezultatele scontate”, a explicat Dumitru.
Reprezentantul DG Agri a lansat totodata un indemn catre autoritati si fermieri, recomandandu-le sa profite de oportunitatile oferite de PAC 2014-2020, in contextul in care nu se stie exact ce reglementari vor fi impuse dupa 2020.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Mesajul meu catre dumneavoastra, catre sectorul agricol, este ca acesti bani trebuie folositi foarte bine. Nu stim ce va urma dupa 2020, nu stim cum va arata PAC dupa 2020, de aceea este foarte important sa folosim bine acesti bani, acum. Desigur ca la acesti bani se va adauga efortul national si daca consideram ca in jur de trei miliarde de euro pe an vor intra in sectorul agricol, cred ca este un efort financiar foarte important, care va permite sectorului agricol si economiei rurale sa se dezvolte”, a mai subliniat Dumitru.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura