Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mii de hectare de teren din Giurgiu au fost calamitate de căderile de grindină de săptămâna trecută

Mii de hectare de teren agricol din judeţul Giurgiu au fost calamitate în urma grindinei căzute sâmbătă noaptea, cele mai afectate fiind culturile de porumb, floarea soarelui şi grâu, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală Giurgiu, Nela Tudor.

Potrivit acesteia, culturile agricole au fost afectate de intemperii şi în procent de 100%, în anumite cazuri, transmite corespondentul NewsIn..

„ Cele mai afectate de furtuna de sâmbătă noaptea, au fost localităţile Giurgiu, Remuş, Frăteşti, Stăneşti, Putineiu, Toporu, Ghimpaţi unde pagubele produse
culturilor agricole sunt între 45 şi 100%. Astfel, suprafaţa de porumb afectată aparţinând societăţilor comerciale este de 920 hectare, iar în cazul gospodăriilor de 1570 hectare. La floarea soarelui au fost afectate 900 ha ale societăţilor şi 1030 ha din gospodării. Grâul a fost calamitat pe 640 ha ale firmelor şi 340 ha ale persoanelor fizice”, a spus Tudor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, în cazul societăţilor comerciale au mai fost afectate de grindină 180 hectare cu coriandru, 100 hectare viţă-de-vie şi 65 hectare de muştar.

Purtătorul de cuvânt al DADR Giurgiu a menţionat că, din punct de vedere al suprafeţelor calamitate în urma grindinii de la sfârşitul săptămânii trecute, intemperiile respective au fost cele mai violente în ultimii ani.

Evaluarea pagubelor nu este încheiată, aceasta fiind desfăşurată de inspectorii DADR, dar şi de reprezentanţii firmelor de asigurări. Tudor a mai precizat:

În prezent societăţile de asigurare fac evaluări la culturile agricole aparţinând producătorilor agricoli cu care au încheiat poliţe de asigurare. În urma constatărilor vor fi acordate despăgubiri doar producătorilor, persoanelor fizice sau juridice care au luat în calcul riscul producerii acestor fenomene, asigurându-şi culturile la firme acreditate de MAPDR


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016