Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Miliardarul Ioan Niculae: M-au învins structurile. Închid fabricile şi trimit 7000 de oameni în şomaj

Omul de afaceri spune că, odată ce nu mai poate primi, prin lege, gaze ieftine, fabricile sale de îngrăşăminte nu pot funcţiona decât în pierdere. Vinovate de suspendarea măsurii guvernamentale de subvenţionare a sectorului chimic ar fi şi serviciile secrete dar şi Fiscul.
Ioan Niculae, al treilea cel mai bogat român, conform Forbes, a luat decizia să închidă toate cele şase combinate chimice pe care le deţine, „poate mai ţin unul” pentru că nu mai primeşte gaze doar din producţia internă, de două ori mai ieftine decât cele ruseşti. Urmarea: 600 de milioane de euro cât reprezintă cifra de afaceri cumulată a fabricilor din grupul InterAgro, patronat de Niculae, vor ieşi din economia românească şi aproape 7.000 de oameni vor fi trimşi în şomaj. „După ce că această măsură a Guvernului nu a fost, în nicio lună, aplicată în totalitate, adică n-am luat în niciuna din cele 16 luni de Ordonanţă gaze doar din intern acum au şi suspendat-o. După ce că, în mai toate ţările din jur, sectorul chimic e subvenţionat, după ce că am adus sute de milioane de euro valută în ţară, după ce nu numai că n-am făcut concedieri dar am mai şi angajat 1.200 de oameni vor ei neapărat să mă închidă. Ei bine au reuşit. Până în ianuarie nu va mai rămâne deschis decât Amonil Slobozia”, spune Niculae, în exclusivitate pentru Money.ro. Potrivit acestuia în consiţiile actuale de piaţă fabricile sale ar produce pierderi de două milioane de dolari lunar dacă nu mai primesc gaze ieftine aşa că închiderea lor este singura soluţie viabilă.

În momentul de faţă combinatele Viromet, Piatra Neamţ şi Nitramonia Făgăraş sunt deja închise. Până la sfârşitul acestei luni va trage obloanele şi cel din Bacău iar fabrica de îngrăşăminte din Turnu Măgurele se va închide până la sfârşitul anului.

Patronul InterAgro acuză, pe lângă Guvern, Fiscul şi serviciile secrete care i-au pus piedici din motive obscure. “Am avut parte de o ofensivă directă care se apropie de patologic a organelor fiscale şi a serviciilor secrete SRI şi SIE împotriva mea de parcă ar fi vrut neapărat să mă închidă. Nu înţeleg de ce atâtea controale, paracontroale, interceptări telefonice, note peste note şi rapoarte împotriva unui om care produce ceva în ţara asta. În loc să-mi facă statuie mă pun sub ascultare. Şi-acum când vorbesc cu dumneavoastră ne ascultă”, exclamă cu năduf Niculae.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Miliardarul face şi bilanţul celor 16 luni de gaze ieftine : 250 de milioane de euro plăţi către Romgaz, 24 de milioane de euro către Petrom, 60 de milioane de euro la Transgaz, 148 de milioane de euro taxe şi impozite către stat, 18 milioane euro la bugetele locale, 30 de milioane euro pentru transport pe calea ferată, 56 de milioane de euro salarii, şi 40 de milioane de euro pentru furnizorii de electricitate. Potrivit lui Niculae de anul viitor economia autohtonă nu va mai beneficia de aceste fluxuri de capital şi va trebui să suporte şi aproape 7.000 de noi şomeri.

citeste mai mult in
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016