Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul a mintit! Nicio cerere de subventionare a ingrasamintelor nu a fost primita de Comisia Europeana, se arata intr-un document dat publicitatii de ziarul Bursa


Nicio cerere de subvenţionare nu a primit Comisia Europeană (CE) din partea autorităţilor române pentru achiziţia de îngrăşăminte chimice spre folosinţa fermierilor, se arată într-un document oficial al CE, intrat în posesia ziarului Bursa.

[ descarca documentul in format pdf ]
Documentul este semnat de directorul general Jean-Luc Demarty şi a fost adresat CNS Cartel ALFA, în urma unui demers oficial al Confederaţiei care reuneşte şi organizaţii sindicale din chimie şi petrochimie.
Se pare că declaraţiile reprezentanţilor Guvernului şi mai ales ale oficialilor din Ministerul Agriculturii făcute de la început anului, potrivit cărora s-a făcut tot ce s-a putut în acest sens, au rămas la stadiul de declaraţii şi cam atât.

Guvernul a promis fermierilor, iniţial, un ajutor de 400 de lei pentru achiziţia de îngrăşăminte, ce ulterior a fost redus la 360 de lei. Sprijinul, ce îşi propunea să salveze atât industria de îngrăşăminte chimice de la colaps (n.r. combinatele sunt puternic afectate de criză şi nu au piaţă de desfacere din cauza sărăciei din agricultură, iar mii de salariaţi sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă), cât şi campaniile agricole din ţară (n.r. unde randamentul la hectar este scăzut comparativ cu agriculturile occidentale) nu s-a concretizat, iar oficialii noştri au învinovăţit Comisia Europeană pentru asta, susţinând că Executivul de la Bruxelles ar fi catalogat subvenţia drept o formă de ajutor de stat, incompatibilă cu principiile pieţei comunitare. Nimic mai fals, atâta vreme cât Comisia Europeană nici măcar nu a fost apelată de autorităţile noastre în acest sens.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Bursa
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016