Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii a declanşat o campanie împotriva bananelor mai mici de 14 cm


Banane de minimum 14 cm lungime şi 27 mm grosime, cu excepţia celor produse în Madeira, Azore, Creta şi Laconia, care pot fi mai mici, şi ardei cu o lăţime ce nu poate fi mai mică de 40 mm la cei tronconici şi de 55 mm la ardeii plaţi. Castraveţii - musai să fie drepţi, bine dezvoltaţi, pentru a intra la categoria extra. În plus, castraveţii cultivaţi în aer liber trebuie să cântărească 180 g sau mai mult, iar cei în spaţii protejate 250 g. Aşa sună caracteristicile pe care trebuie să le aibă aceste produse alimentare de import, pentru a respecta normele UE. Lista nu se opreşte, nici pe departe, aici.

În ce priveşte clementinele, acestea nu vor avea mai mult de zece sâmburi, sortiment definit ca „fără sâmburi”, şi peste 10 sâmburi, la cele cu sâmburi. Citricele pot fi prezentate ca aranjate pe rânduri uniforme, sau în pachete individuale cu greutate mai mică de 5 kg fiecare. Culoarea portocalelor - al căror conţinut minim de zahăr va fi de 33-35% - trebuie să fie specifică soiului, dar se admit totuşi fructele de culoare verde deschis, numai în cazul în care aceasta nu depăşeşte o cincime din suprafaţa totală a fructului. La mere, toleranţa pentru calitate este de 5% din numărul sau greutatea fructelor care nu îndeplinesc cerinţele categoriei.


Acestea sunt doar câteva dintre criteriile generale pe care fructele şi legumele importate ar trebui să le îndeplinească, potrivit normelor europene (calitatea fructelor). Cu toate acestea, mulţi importatori încearcă să aducă produse neconforme, iar reprezentanţii Ministerului Agriculturii au iniţiat numeroase controale, cele mai recente fiind în vămile din Voluntari şi Piaţa de Gros Bucureşti, dar şi în punctele vamale din Giurgiu, Constanţa Sud şi Agigea. „Controalele vizează conformitatea loturilor de legume şi fructe provenite din import pentru a fi comercializate pe piaţa din România.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Controalele sunt efectuate de echipe mixte, formate din câte şase experţi atât din minister, cât şi inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale Fitosanitare, comisari ai Gărzii Financiare şi ofiţeri de poliţie”, a declarat Cornel Dicu, de la Inspecţia de Stat, din cadrul Ministerului Agriculturii.

Citeste mai mult in Gandul
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016