Exclusiv
Publicat in: Stiri
Banane de minimum 14 cm lungime şi 27 mm grosime, cu excepţia celor produse în Madeira, Azore, Creta şi Laconia, care pot fi mai mici, şi ardei cu o lăţime ce nu poate fi mai mică de 40 mm la cei tronconici şi de 55 mm la ardeii plaţi. Castraveţii - musai să fie drepţi, bine dezvoltaţi, pentru a intra la categoria extra. În plus, castraveţii cultivaţi în aer liber trebuie să cântărească 180 g sau mai mult, iar cei în spaţii protejate 250 g. Aşa sună caracteristicile pe care trebuie să le aibă aceste produse alimentare de import, pentru a respecta normele UE. Lista nu se opreşte, nici pe departe, aici.

În ce priveşte clementinele, acestea nu vor avea mai mult de zece sâmburi, sortiment definit ca „fără sâmburi”, şi peste 10 sâmburi, la cele cu sâmburi. Citricele pot fi prezentate ca aranjate pe rânduri uniforme, sau în pachete individuale cu greutate mai mică de 5 kg fiecare. Culoarea portocalelor - al căror conţinut minim de zahăr va fi de 33-35% - trebuie să fie specifică soiului, dar se admit totuşi fructele de culoare verde deschis, numai în cazul în care aceasta nu depăşeşte o cincime din suprafaţa totală a fructului. La mere, toleranţa pentru calitate este de 5% din numărul sau greutatea fructelor care nu îndeplinesc cerinţele categoriei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acestea sunt doar câteva dintre criteriile generale pe care fructele şi legumele importate ar trebui să le îndeplinească, potrivit normelor europene (calitatea fructelor). Cu toate acestea, mulţi importatori încearcă să aducă produse neconforme, iar reprezentanţii Ministerului Agriculturii au iniţiat numeroase controale, cele mai recente fiind în vămile din Voluntari şi Piaţa de Gros Bucureşti, dar şi în punctele vamale din Giurgiu, Constanţa Sud şi Agigea. „Controalele vizează conformitatea loturilor de legume şi fructe provenite din import pentru a fi comercializate pe piaţa din România.

Controalele sunt efectuate de echipe mixte, formate din câte şase experţi atât din minister, cât şi inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale Fitosanitare, comisari ai Gărzii Financiare şi ofiţeri de poliţie”, a declarat Cornel Dicu, de la Inspecţia de Stat, din cadrul Ministerului Agriculturii.

Citeste mai mult in Gandul

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton