
Afirmaţiile autorilor cu privire la efectele secundare ce ar indica niveluri de toxicitate crescuta în rinichi şi ficat nu sunt susţinute de datele prezentateî lucrare. Nu exista informaţii noi care să conducă la reconsiderarea opiniilor anterioare cu privire la cele trei evenimente de transformare MON 810, MON863 şi NK603, în care se concluziona că, nu sunt efecte adverse asupra sănătăţii, omului, animalelor şi mediului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Textul mentionat apartine autoritatii ştiinţifice competente la nivelul UE (Autoritatea Europeana pentru Siguranţa Alimentelor - EFSA) si se refera la studiul semnat de Vendomois et. al. 2009, O comparaţie a efectelor a trei varietăţi de porumb modificat genetic asupra sănătăţii mamiferelor (o re-analiza statistica a datelor din studiile de hrănire de 90 de zile pe şobolani evaluate anterior de EFSA).
Ministerul Agriculturii menţioneaza ca la concluzii similare a ajuns şi Înaltul Consiliu Francez pentru Biotehnologie (HCB), care a fost solicitat de parlamentarul francez Francois Grosdidier, să facă o evaluare ştiinţifica a concluziilor studiului semnat de Vendomois et. al. .
Comunicatul de presă asupra opiniei finale a comitetului ştiinţific al HCB (ataşat), precizează:
Comitetul ştiinţific al Înaltului Consiliu Francez pentru Biotehnologie (HCB) indica faptul că studiul semnat de Vendomois et. al., nu aduce nici un element ştiinţific nou, ce ar putea fi acceptat pentru a demonstra ca cele trei varietăţi de porumb modificat genetic, ar duce la niveluri crescute de toxicitate în sânge, ficat sau rinichi.
Potrivit datelor centralizate, in anul 2008, porumbul modificat genetic MON 810 s-a cultivat în UE pe o suprafaţa de aproximativ 100.000 ha, în Spania, Portugalia, Cehia, Slovacia, Germania şi România.
Suprafaţa cultivată cu porumb MON 810 în România, în anul 2009 a fost de 3243,5 ha.
CP_Saisine-Grosdidier
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News