Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii reactiveaza schema certificatelor de depozit

ministerul-agriculturii-reactiveaza-schema-certificatelor-de-depozit

Ministerul Agriculturii va inainta Guvernului saptamana viitoare un act normativ care va permite reintroducerea certificatelor de depozit la cereale, pe baza carora fermierii pot obtine credite, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru agentia Mediafax.


"Saptamana viitoare vom avea o initiativa guvernamentala, o Ordonanta de urgenta sau proiect de lege pentru reintroducerea certificatului de depozit. Intr-un an in care productia este mare avem nevoie de acel certificat de depozit care ajuta fermierii sa isi duca productia intr-un siloz si beneficiaza de un certificat pe baza caruia pot lua credit", a spus ministrul.

Actuala schema a certificatelor de depozit va fi regandita in noul act normativ, astfel incat sa se poata adresa tuturor fermierilor. Potrivit datelor furnizate de minister, cantitatea de cereale depozitata pentru care s-au obtinut certificate de depozit, in perioada 2009-2013, a fost mai mica de 3%, impactul asupra pretului a fost nesemnificativ, iar beneficiarii au fost cativa fermieri mari.

"Noua forma a legii favorizeaza toti fermierii. E un proiect discutat cu fondurile de garantare si cu bancile. Saptamana viitoare sper sa intre pe ordinea de zi a guvernului", a mai precizat Constantin.
Schema de garantare a certificatelor de depozit pentru seminte de consum a fost instituita inca din 2003, dar a deenit operationala incepand cu anul 2009 si a functionat pana in aprilie 2013, cand a fost suspendata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Masura a fost gandita principal ca un sistem de finantare a fermierilor care nu detin spatii de depozitare proprii, pentru a facilita accesul la credite bancare, utilizand aceste certificate
Din 2009 si pana la data suspendarii schemei, depozitarii licentiati au emis 1.187 de certificate de depozit, aferente unei cantitati de seminte de consum de 1,644 milioane tone, avand o valoare de 1,4 miliarde lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016