Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii va desfiinţa, prin comasare, 10 structuri subordonate


Ministerul Agriculturii va desfiinţa, prin comasare, 10 structuri subordonate numărul total al acestora fiind astfel redus la 21, în urma deciziei luate în şedinţa de Guvern de miercuri, se arată într-un comunicat remis vineri de ministerul de resort.

Potrivit Mnisterului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), din unităţile desfiinţate prin comasare rezultă cinci structuri, şi anume Agenţia Naţională a Zonei Montane, Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească şi Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri şi alte produse vitivinicole.


Astfel, Agenţia Naţională a Zonei Montane, instituţie publică, finanţată integral de la bugetul de stat, se înfiinţează prin preluarea în structura sa şi a Centrului de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi - Suceava.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie se reorganizează prin preluarea în atribuţiile sale a personalului şi atribuţiilor Autorităţii Hipice, care se desfiinţează şi prin preluarea întregii activităţi privind inspecţia în zootehnie şi va fi o instituţie publică finanţată integral de la bugetul de stat.

Totodată, Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi alocaţii de la bugetul de stat, se reorganizează prin preluarea în structura sa şi a atribuţiilor Băncii de Resurse Genetice Vegetale Suceava.

În plus, Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească, care reprezintă o instituţie publică finanţată din venituri proprii şi alocaţii de la bugetul de stat, se reorganizează prin preluarea în structura sa şi a atribuţiilor laboratoarelor regionale de la Blaj şi Odobeşti, iar Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri şi alte produse vitivinicole, se reorganizează prin preluarea atribuţiilor Oficiului Naţional al Viei şi Vinului şi reprezintă o instituţie publică finanţată din venituri proprii şi alocaţii de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte Agenţia Domeniilor Statului, instituţie publică, finanţată integral din venituri proprii, aceasta va suporta o reducere a personalului cu 20%, procent ce se aplică şi celorlalte structuri ale ministerului.

Totodată, Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă, inclusiv oficiile din subordine, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi alocaţii de la bugetul de stat, se va desfiinţa în urma transformării Oficiilor Judeţene de Consultanţă Agricolă în Camere Agricole, instituţii publice descentralizate. Potrivit MAPDR, în momentul de faţă există la Camera Deputaţilor două iniţiative parlamentare, urmând ca punctul de vedere al ministerului să fie armonizat cu cele două iniţiative până la începerea sesiunii parlamentare.

Totodată, Societatea Naţională Îmbunătăţiri Funciare, finanţată integral din venituri proprii, se transferă la AVAS în vederea privatizării iar Societatea Naţională a Produselor Agricole este lichidată.

De asemenea, potrivit MAPDR, în ceea ce priveşte aparatul central al Ministerului Agriculturii, prin proiectul de Hotărâre Guvernamentală aprobat în data de 15.07.2009, s-a constituit Autoritatea de Management a PNDR cu 307 posturi, finanţate din fonduri europene, dintre care 97 la nivel central şi 210 la nivel local, preluate din structurile direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016