Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii va sustine in 2009 anumite tipuri de investitii din zootehnie care nu beneficiaza de fonduri europene

Ministerul Agriculturii va sustine in 2009 anumite tipuri de investitii din zootehnie care nu beneficiaza de fonduri europene, acestea fiind alocate pentru achzitionarea de material biologic pentru o singura populare a fermelor, conform legii 231/2005 privind stimularea investitiilor in agricultura, informeaza Agerpres.
Proiectul de act normativ publicat pe site-ul MAPDR referitor la aceste tipuri de investitii prevede acordarea unui plafon maxim de: 110.000 euro pe un proiect in cazul fermelor de bovine pentru lapte si carne; 100.000 euro pentru fermele de ovine; 40.000 de euro pentru ferme de caprine; 120.000 euro/proiect pentru fermele de gaini ouatoare; 5.000 de euro pe proiect pentru fermele de porci.

Achizitionarea de material biologic se poate face atat din productia interna sau din import. Potrivit MAPDR, fermierii care vor sa acceseze astfel de credite trebuie sa respecte anumite conditii pentru animalele pe care le achizitioneaza, referitoare la performanta lor, confirmate prin certificate de origine. De asemenea, beneficiarii trebuie sa dovedeasca ca detin in proprietate/inchiriere/concesiune sau ca vor detine (au in constructie) adaposturi pentru cresterea animalelor achizitionate.

Potrivit MAPDR, beneficiarii programului certifica faptul ca au parcurs sau parcurg o forma de pregatire profesionala in domeniul cresterii animalelor ori un curs de specializare de scurta durata, in cazul persoanelor fizice, sau, in cazul persoanelor juridice, au angajata o persoana care indeplineste aceste conditii. Potrivit legii 231/2005, MAPDR pune la dispozitia institutiilor interesate un anumit fond pe baza unor conventii de lucru incheiate cu acestea, in scopul acordarii de credite pentru stimularea investitiilor din agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pot beneficia de credite pentru investitii in agricultura producatori agricoli individuali inregistrati in Registrul exploatatiilor agricole, asociatii agricole familiale, asociatii de producatori agricoli, grupuri de producatori si cooperative agricole, societati agricole private, societati comerciale cu capital privat, constituite conform legislatiei in vigoare. Creditele acordate de institutiile selectate beneficiarilor de credite nu pot depasi plafonul stabilit anual de MAPDR.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016