Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei vrea sa sprijine Oltchim prin conversia creantelor si garantii de stat


Conversia in actiuni a creantei detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Oltchim, in valoare de circa 140 milioane euro, si acordarea de garantii de stat sunt principalele masuri vizate de Ministerul Economiei in acest an pentru a relansa industria petrochimica.
AVAS este actionarul majoritar al Oltchim SA Ramnicu Valcea, detinand 53,26% din capital. In pachetul de "Masuri pentru sustinerea cresterii economice", Ministerul Economiei mai ia in considerare emiterea de catre Eximbank, in numele si contul statului, a unei scrisori de garantie in valoare de aproximativ 100 milioane euro, in vederea obtinerii de catre Oltchim a unui credit bancar in acest an sau in 2010.

Totodata, reprezentantii ministerului Economiei propun Ministerului Finantelor aprobarea unor garantii guvernamentale pentru credite de
investitii de aproximativ 320 milioane euro intre 2010 si 2013, pentru relansarea activitatii combinatului petrochimic. Saptamana trecuta, conducerea Oltchim anunta ca intentioneaza sa ceara sprijinul Comisiei Europene pentru a obtine un ajutor de stat, in vederea normalizarii capacitatii de productie, diminuata, in prezent, din cauza crizei economice, cu aproximativ 50%.

Directorul general Constantin Roibu declara sambata ca, in aproximativ doua saptamani, va fi finalizata documentatia cu care societatea, precum si institutii ale statului implicate in acest demers, vor solicita CE acordul pentru a obtine aprobarea maririi capitalului social al Oltchim, de la 80 de milioane euro, in prezent, pana la 150 milioane euro, si pentru a se solicita, in premiera, un ajutor de stat, pentru o garantie de 86 milioane euro, in baza careia compania ar putea accesa credite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Imprumuturi de aproape 400 milioane euro pentru retehnologizarea sau inchiderea unor mine In ce priveste domeniul minier, Ministerul Economiei are in vedere accesarea unui credit de 90 milioane de euro pentru retehnologizare pe perioada 2009-2010 (35 milioane euro pentru 2009 si 55 milioane euro pentru 2010), sau demararea de programe si proiecte in parteneriat public privat pentru CNH Petrosani.

Actiunea ar urma sa fie corelata cu notificarea ajutorului de stat pentru stergere de datorii si reorganizarea CNH. Cel mai mare imprumut extern, de aproape 200 milioane euro, ar urma sa fie accesat intre 2009-2012 si va fi folosit pentru programul de inchidere a minelor cu grad mare de risc de poluare si ecologizarea minelor inchise. Imprumutul ce ar urma sa fie contractat in acest an se ridica la 40 milioane euro, iar 60 milioane euro ar reprezenta creditul din 2010. Ultimele doua transe ar urma sa fie atrase in 2011 si 2012.

Demersurile pentru obtinerea acetor imprumuturi urmeaza a fi facute pana in luna iunie. In plus, Ministerul Economiei doreste accesarea unui credit de 100 milioane de euro pentru perioada 2010-2011 pentru regenerarea socio-economica a zonelor miniere afectate de inchiderea minelor
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016