Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Achim Irimescu si-a facut bilantul la final de mandat

ministrul-achim-irimescu-si-a-facut-bilantul-la-final-de-mandat

Acesta a marcat finalul sau de mandat alaturi de angajaţii ministerului, carora le-a mulţumit pentru colaborarea pe care au avut-o de-a lungul anului trecut şi cu ajutorul carora a reusit performanta de a plati fermierilor peste 4 miliarde de euro, in ciuda dificultatilor cu care s-au confruntat.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, a marcat finalul sau de mandat alaturi de angajatii Ministerului, carora le-a multumit pentru colaborarea pe care au avut-o de-a lungul acestei perioade, si cu ajutorul carora a reusit performanta de a plati fermierilor peste 4 miliarde de euro in ciuda dificultatilor cu care s-au confruntat.
 
Cu aceasta ocazie, ministrul a precizat ca, inca de la preluarea mandatului sau, a urmarit simplificarea accesului la fondurile europene si, prin masurile luate, a reusit sa asigure un grad ridicat de absorbtie a fondurilor comunitare alocate Romaniei, avand permanent in vedere reducerea birocratiei, in special in ceea ce priveste Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime.
 
O alta prioritate a mandatului sau a constituit-o deschiderea pietei europene la porci vii, dar si a pietelor arabe pentru exportul de ovine si a celei turce pentru bovine si carne de vita. Astfel, in cursul lui 2016 au fost organizate mai multe negocieri cu Autoritatile Veterinare Centrale din Emiratele Arabe Unite, Algeria, Iran, Iraq, Turcia, Israel, Albania, Ucraina, R.P. China si Koreea, pentru stabilirea conditiilor sanitare veterinare aplicabile la exportul de produse de origine animala (carne de bovine, ovine, porcine, pasare, oua si produse din oua, miere, produse din carne).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ca urmare a acestor actiuni, modelele de certificate sanitare veterinare care au fost stabilite oficial in urma negocierilor directe dintre reprezentantii ANSVSA si cei ai Autoritatilor Veterinare Centrale din tarile terte, au fost publicate pe site-ul ANSVSA.
 
In ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene alocate Romaniei pentru agricultura, in perioada noiembrie 2015 - decembrie 2016, s-au efectuat plati catre fermierii romani in valoare record de peste 4 miliarde de euro, pentru schemele de plati directe din Fondul European de Garantare pentru Agricultura, masurile de dezvoltare rurala, finantate din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si pentru subventiile acordate integral de la bugetul de stat.
 
Fermierii romani au putut beneficia asadar, pana la 15 octombrie 2016, de circa 1,5 miliarde euro reprezentand plati directe aferente Campaniei 2015, la care s-au adaugat, incepand din 16 octombrie si pana in prezent, circa 1,05 miliarde euro aferenti cererilor de plati directe depuse in Campania 2016.
 
Pana la aceasta data, s-au autorizat la plata peste 800.000 de fermieri care au depus cereri unice de plata pentru urmatoarele scheme: Schema de plata unica pe suprafata, Schema de plata redistributiva, Schema de plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (inverzire), Schema de plata pentru tinerii fermieri, Masura 13 – Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice si Masura 214 – Plati de agromediu.
 
Plafonul total alocat din FEGA pentru Campania 2016 este de 1,7 miliarde euro, din care s-au putut plati pana la acest moment peste un miliard de euro. Diferenta ramasa, de 700 milioane euro, urmeaza a fi platita in perioada urmatoare, pana la data limita stabilita de Regulamentele comunitare in vigoare, respectiv 30 iunie 2017.
 
In ceea ce priveşte platile efectuate din FEADR in perioada noiembrie 2015 - decembrie 2016, acestea ajung la valoarea de 1,5 miliarde de euro, din care 1,2 miliarde aferente perioadei curente de programare. Reamintim pe aceasta cale ca alocarea financiara din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), acordata Romaniei pentru implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in perioada 2014-2020 este de 8.128 mil. euro, la care se adauga cofinantarea de la bugetul de stat, in valoare de 1.344,65 mil. euro, iar platile efectuate pana la acest moment reflecta un grad de absorbtie de circa 14 %.
 
Platile efectuate au fost deja returnate de Comisia Europeana in proportie de 77%, urmand ca diferenta sa fie rambursata Romaniei pana la jumatatea lunii ianuarie, reintregind astfel sumele cheltuite de la bugetul de stat pentru efectuarea lor. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016