Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul agriculturii, cercetat de ANI si DNA pentru achizitia fostului sediu al Consulatului Congo

Surse judiciare au precizat pentru “Gardianul” ca ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate si a Directiei Nationale Anticoruptie pentru modul in care a achizitionat, in anul 2003, o vila in centrul Capitalei. Tranzactia s-a derulat intr-un mod incredibil, proprietatea in cauza trecând din patrimoniul RAAPPS in cel al unui ONG – Fundatia România, pentru ca, o zi mai târziu, sa fie cumparat de sotii Ilie si Mariana Sârbu. Proprietatea in cauza se regaseste si astazi in declaratia de avere a demnitarului. Ilie Sârbu s-a mai aflat in atentia autoritatilor in legatura cu aceasta tranzactie imobiliara, insa pâna in prezent ancheta nu s-a finalizat cu inceperea urmaririi penale.


Ilie Sârbu a aparut si pe listele Coalitiei pentru o Guvernare Curta la alegerile locale din 2008, când a candidat pentru sefia Consiliului judeten Timis. Coalitia il acuza ca nu indeplineste criteriile de integritate pentru aceeasi casa achizitionata in strada Sfântul Spiridon. Ulterior, aceeasi speta a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate, Ilie Sârbu aflându-se in topul primilor sapte ministri cercetati de ANI in 2009. Desi ziarul nostru a solicitat informatii la Directia Nationala Anticoruptie pentru a confirma sau infirma faptul ca ministrul agriculturii este cercetat in legatura cu aceasta tranzactie, pâna la ora inchiderii editiei nu am primit niciun raspuns. Contactat telefonic, Ilie Sârbu ne-a precizat faptul ca, pana in prezent, nu a fost instiintat nici de Agentia Nationala de Integritate si nici de DNA despre redeschiderea dosarului care cerceteaza modul in care a achizitionat imobilul din strada Sfântul Spiridon. „Nu am primit nimic oficial ca instiintare de la cele doua institutii. Ceea ce pot sa va spun este ca eu in acest caz nu sunt decat un cumparator de buna-credinta, iar acest statut ar trebui sa fie recunoscut in orice instanta. De fapt, eu nici nu am stiut de unde cumpar acest imobil. Cel mult pot sa fiu citat doar ca martor. Ulterior cumpararii am aflat ca, de fapt, fundatia a facut cu mine o adevarata afacere pentru ca imobilul a fost cumparat de la stat cu 150 de mii de euro, iar mie mi-au vandut-o cu 200 de mii de euro”, a conchis Ilie Sârbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016