Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii confirma: platile pe suprafata incep din 8 aprilie iar subventiile pentru animale se platesc de la sfarsitul lui mai

ministrul-agriculturii-confirma-platile-pe-suprafata-incep-din-8-aprilie-iar-subventiile-pentru-animale-se-platesc-de-la-sfarsitul-lui-mai

Achim Irimescu a mai precizat ca Romania va avea cele mai mari subventii pe cap de bovina, din UE.


Ministrul Achim Irimescu s-a aflat luni intr-o vizita in judetul Alba, impreuna cu premierul Dacian Ciolos, ocazie cu care cei doi au avut si o intalnire cu fermierii din judet pentru a discuta cu acestia problemele care ii framanta.
 
Bineinteles ca unul din principalele subiecte de discutie a fost plata subventiilor, fermierii dorind sa aiba o noua confirmare oficiala a faptului ca platile vor fi facute de aceasta data la termenul stabilit si ca nu se va intampla ca in cazul avansurilor care nu au ajuns la toti beneficiarii.
 
In acest context, ministrul Achim Irimescu a declarat ferm in cadrul intalnirii ca plata subventiilor pe suprafata se va face incepand cu 8 aprilie, asa cum s-a comunicat, iar crescatorii de animale vor incepe sa isi primeasca banii la sfarsitul lunii mai.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 „La 8 aprilie incep platile directe pe suprafata, iar la sfarsitul lunii mai, cele pentru animale. Daca discutam de un anumit sector, sigur sunt sectoare in care Romania are cele mai multe subventii la nivel european. Acest lucru l-a spus chiar comisarul Phil Hogan in octombrie, cand discutam de ajutorul de criza. Aveam 250 de euro stabiliti pentru o bovina, iar dupa ultimele calcule, vom acorda peste 300 de euro pe cap de bovina. Daca mai e si in zona defavorizata, ne ducem la peste 600 de euro. Ma indoiesc ca exista un alt stat in UE, si dupa stiinta mea nu exista, care sa aiba astfel de subventii”, a declarat ministrul in cadrul intalnirii.
 
Acesta a mai precizat ca , Romania este tara din UE cu cele mai mari subventii pe cap de bovina, in timp ce premierul Ciolos a completat ca  tara noastra este unul dintre primele trei-patru state din Uniunea Europeana la nivelul efectivelor de ovine.
 
„Romania si-a impartit subventiile pe animal intr-un anumit fel, va spunea domnul ministru legat de subventia pe bovina, alt stat membru poate sa o faca in alt fel. In Romania, din cate stiu, in ultima perioada efectivele de ovine au crescut foarte mult. Romania e unul dintre primele trei sau patru state membre la nivelul efectivelor de ovine si al productiei in acest domeniu. Nu trebuie sa-i descurajam, trebuie sa-i incurajam acolo unde trebuie valorificat potentialul si cred ca in Romania in perioada urmatoare trebuie valorificata productia pe care o avem si crescuta valoarea adaugata pe care o avem. Nu e suficient sa crestem doar efectivele, ci sa crestem si pretul pe care-l obtinem pe carne, pe lapte si asa mai departe”, a declarat Dacian Ciolos.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016