Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Constantin considera ca suntem pregatiti sa infruntam seceta anuntata in vara

ministrul-constantin-considera-ca-suntem-pregatiti-sa-infruntam-seceta-anuntata-in-vara

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este optimist in privinta recoltei de grau si rapita. In privinta secetei anuntate de meteorologi pentru lunile iulie si august, acesta considera ca "suntem pregatiti din timp".


Daniel Constantin a afirmat, miercuri, la postul de televiziune Antena3, ca "exista premise ca la cultura de toamna lucrurile sa arate bine, la grau, la rapita".

"Toate aceste culturi arata bine. Pentru vara se anunta seceta, asa cum a fost si anul trecut. Avantajul fata de anul trecut este ca am avut timp sa ne pregatim si chiar din aceasta iarna am luat cateva masuri care cred eu ca sunt menite sa diminueze efectele unei secete, chiar si puternice", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, suprafata irigata in acest an a acrescut la 400.000 de hectare iar pe viitor planurile de extindere vor continua, urmand ca lucrarile sa fie fiantate cu ajutorul fondurillor europene.

"Pe termen scurt, trebuie sa stingem incendiile pe care le avem. Aici vorbim de seceta, nu de incendii. Vreau sa va spun ca am aprobat deja in guvern masuri care au facut ca astazi contractarile pentru zona de irigatii sa ajunga la peste 400.000 de hectare. Deci, iata ca, in zonele vulnerabile al seceta, anul acesta vom putea, la preturi mult mai mici pentru fermieri, pentru ca am redus si costurile pentru energie, sa putem sa intervenim, sa putem sa irigam si astfel sa combatem efectele secetei. Pe termen mediu, sigur ca am inceput cu fonduri europene. Nu avem fonduri de la bugetul de stat, trebuie sa le folosim inteligent pe cele europene pe care le avem. Numai anul trecut am alocat 100 de milioane de euro in repararea infrastructurii secundare, in statiile de punere sub presiune, infrastructurii secundare de irigatii. Anul acesta vom avea de asemenea masuri si fonduri europene, iar din 2014, pe noua alocare, vom pune accent pe refacerea in continuare a sistemului de irigatii", a continuat ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In luna martie, Ion Sandu, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), avertiza ca lunile iulie si august ale acestui an vor fi la fel de secetoase ca cele din 2012.

"In luna IULIE, cantitatile de precipitatii vor fi mult sub normele climatologice, mai ales in partea de sud-est, sud si chiar vestul tarii. In luna AUGUST, prognoza meteo arata si mai rau. Cantitatile de precipitatii se pot situa sub normele climatologice, in sud-estul si sudul tarii. Si in luna SEPTEMBRIE, cantitatea de precipitatii se va situa sub norma climatologica", a declarat Ion Sandu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016