Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MIPE: 2,5 miliarde de euro pentru mediul privat

mipe-25-miliarde-de-euro-pentru-mediul-privat

Programul Tranzitie Justa a fost aprobat de Comisia Europeana, cu o alocare de 2,5 miliarde de euro. In acest sens, se vor finanta masuri pentru atenuarea impactului inchiderii sau transformarii unor activitati economice dominante in economia locala a sase judete din tara.


Programul vizeaza sase judete din Romania precum Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures. Cu ajutorul programului se va facilita tranzitia acestora la neutralitatea climatica.
 
Avand in vedere semnarea acestui program, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a organizat joi, un eveniment la sediul institutiei. Alaturi de delegatia MIPE condusa de ministrul Marcel Ioan Bolos, au fost participat si reprezentantii autoritatilor locale din cele sase judete incluse in Programul Tranzitie Justa 2021 - 2027. De asemenea, in cadrul evenimnetului s-a semnat declaratia comuna de colaborare pentru sustinerea tranzitiei la neutralitatea climatica, potrivit comunicatului transmis de institutie.
 
"Parteneriatul cu autoritatile locale este unul dintre pilonii strategiei noastre de crestere a absorbtiei fondurilor destinate Romaniei. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Declaratiile comune pe care le-am semnat astazi pentru fiecare dintre judetele incluse in Programul Tranzitie Justa confirma angajamentul nostru de a lucra impreuna, oricand si oricat este nevoie, pentru a valorifica oportunitatile pe care acest program le aduce pentru regiunile care se confrunta cu provocari economice si sociale. 
 
Sunt 2,5 miliarde euro care vor fi directionate catre mediul privat, pentru a crea locuri de munca si catre persoanele active, pentru a le ajuta sa se recalifice, dar se vor finanta si masuri de eficienta energetica si de protejare a mediului, astfel incat sa dam tuturor acestor comunitati sansa de a se dezvolta si de a se reinventa. 
 
Felicit autoritatile locale din aceste 6 judete si sunt convins ca rezultatul demersurilor de acum se vor vedea, in cativa ani, in fiecare dintre comunitatile care vor beneficia de aceste finantari", a declarat ministrul Marcel Bolos.
 
In ceea ce priveste cele 2,5 miliarde de euro alocate judetelor prin Programul Tranzitie Justa, suma alocata vizeaza:
 
- 11.000 locuri de munca directe nou create
 
- 6.000 de intreprinderi care vor beneficia de sprijin pentru diversificarea economiei teritoriilor si crearea de locuri de munca durabile si de calitate
 
- 30.000 de persoane care vor beneficia de programe de reconversie profesionala pentru ocuparea locurilor de munca, suprafete insumand 266 de hectare care vor beneficia de actiuni de decontaminare si reconversie
 
- 24.000 de gospodarii care vor fi sprijinite pentru dobandirea statutului de prosumator, se mai precizeaza in comunicatul MIPE
 
"Incepand cu luna ianuarie 2023, ne propunem sa lansam ghidurile in dezbatere publica, iar in luna aprilie sa deschidem apelurile de proiecte. Vom lasa deschise apelurile de proiecte o perioada suficienta pentru pregatirea si depunerea proiectelor. 
 
Primul apel este destinat investitiilor pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, fiind una dintre prioritatile Programului Tranzitie Justa, pentru toate cele sase judete, cu o alocare totala de peste 700 milioane euro. 
 
In cadrul apelului, vom acorda finantare atat proiectelor intre 200.000 si 2 milioane de euro, cat si proiectelor mai ambitioase cu o valoare cuprinsa intre 2 si 5 milioane euro. De asemenea, vom utiliza mecanisme de guvernanta participativa in procesul de elaborare a ghidurilor, implicand beneficiarii in pregatirea acestora, in vederea atingerii obiectivelor programului si a tintelor de absorbtie asumate. 
 
Ghidurile vor fi simple si suple astfel incat sa asiguram un proces eficient de absorbtie a fondurilor europene", a precizat secretarul de stat Ovidiu Cimpean.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016