Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mircea Croitoru: Importam cartofii pe care strainii ii folosesc ca furaje

mircea-croitoru-importam-cartofii-pe-care-strainii-ii-folosesc-ca-furaje

Producatorii romani de legume si fructe sunt ingenunchiati de legile fiscale si sufocati de importuri, nebeneficiind de nicio protectie din partea statului, a declarat intr-un interviu presedintele Grupului producatorilor Legume - Fructe MATCA, Mircea Croitoru.


Potrivit acestuia, printre principalele probleme cu care se confrunta producatorii romani din sectorul de legume-fructe se numara insuficienta organizare a pietei, dificultatile in desfacerea produselor, precum si concurenta neloiala, din cauza produselor din import care eludeaza legislatia fiscala.

"Observ ca nu exista in prezent absolut niciun interes pentru incurajarea productiei autohtone. Practic, noi (producatorii de legume si fructe -n.r.) am fost ingenunchiati de importurile de legume(fructe. Nu avem o protectie din partea statului in aceasta privinta. Grupurile de producatori sunt in momentul de fata in moarte clinica. Multi fermieri s-au imprumutat si, dintre acestia, foarte multi au dat faliment. De exemplu, noi (MATCA - n.r.) am contractat in urma cu doi ani un credit sa ne mentinem, insa este insuficeint daca nu exista nicio protectie din partea statului roman. Pe de alta parte, din 2007-2008 nu s-a mai dat nicio lege organica", sustine Mircea Croitoru.

Mircea Croitoru a declarat, pentru Agentia NewsIn, ca multi fermieri au renuntat la a mai cultiva legume in camp, din cauza ca nu se acopera costurile de productie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Totul s-a scumpit. Electricitatea, motorina. Costurile sunt foarte ridicate. in ceea ce priveste subventia pe hectar, se poate compara un producator roman cu unul francez? Nu. Francezul primeste 800 de euro la hectar, iar romanul 116 euro la hectar. De asemenea, fermierului din Spania, spre exemplu, i se deconteaza 50% din costurile la incalzire pe timpul iernii. (...) Din 2007 tragem semnale de alarma ca micii fermieri vor fi eliminati. Statul roman, in loc sa incurajeze producatorii de legume)fructe, i-a ingenunchiat. Nu au primit nimic. Zero subventii, zero ajutoare de stat, cu exceptia acelui minimus in 2008 cand un numar foarte mic de producatori au primit acel ajutor. inainte de 1989 aveam sere, mii de hectare de sere, acum nu mai avem nimic. Am fost granarul Europei si, din pacate, am ajuns gunoiul Europei. Ma uit in supermarketuri si vad cum romanii cumpara cartofi din import, pe care in afara strainii ii folosesc ca hrana furajera pentru animale. Productia de cartofi a fost scazuta in acest an, insa avem dificultati in a vinde si acel putin ce exista. in prezent, importam masiv din Polonia", a adaugat Mircea Croitoru.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton