Monitorul Social: Romania recicleaza prea putin
Publicat la data de 21 Nov. 2019 in:
Stiri Conform ultimelor date prezentate de Monitorul Social, Romania recicleaza prea putin in comparatie cu celelalte tari membre ale Uniunii Europene. Suntem pe penultimul loc in clasamentul eficientei.
Romania produce 12.500 de tone de deseuri municipale nereciclate in fiecare zi, adica 4,58 milioane tone pe an. Intr-un clasament al eficientei ratei de reciclare, tara noastra se afla pe penultimul loc in UE.
"Uniunea Europeana a setat drept tinta pentru 2020 ca fiecare tara sa recicleze minimum 50% din deseurile produse de municipiile sale. Romania va rata acest obiectiv, capacitatea de reciclare crescand extrem de putin in ultimii ani. La nivelul Uniunii Europene, Romania este penultima in clasamentul eficientei din acest punct de vedere, recicland doar 14% din deseurile municipale. Doar Malta recicleaza un procent mai mic din totalul deseurilor municipale generate (6%)", precizeaza Monitorul Social.
Spre deosebire de Romania, alte state din regiune reusesc sa recicleze in jur de o treime din deseurile municipale - Polonia 34%, iar Bulgaria si Ungaria - 35%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Campioana Uniunii Europene la reciclare este Germania, cu 68% rata de reciclare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>