Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motiunea pe agricultura a fost adoptata de Senat


Moţiunea simplă PSD pe tema agriculturii a fost adoptată marţi de senat cu 86 de voturi pentru şi 37 împotrivă, măsurile propuse de iniţiatori fiind obligatorii pentru Guvern, potrivit prevederilor Regulamentului Camerei superioare, considerate constituţionale de CCR, informeaza NewsIn.

PSD solicită Guvernului prin textul moţiunii simple pe agricultură, intitulată „Promisiuni şi minciuni = „sprijinul” acordat agricultorilor de Guvernul Tăriceanu”, acordarea unui sprijin financiar de 700 lei/ha pentru asigurarea motorinei, a seminţelor, pesticidelor şi a îngrăşămintelor necesare culturilor agricole, asigurarea depozitării recoltelor de grâu, alocarea a cel puţin 4% din PIB agriculturii începând cu anul 2009 şi acordarea din fonduri publice a 20-30% din volumul creditelor acordate pentru producţia din sectorul vegetal şi zootehnie.
Cei 38 de semnatari ai moţiunii acuză Guvernul de proastă administrare a fondurilor europene, ce a dus, potrivit lor, la sistarea plăţilor efectuate prin programul SAPARD.

„După 20 de luni de la aderarea la Uniunea Europeană, nu s-a acordat nicio sumă din fondurile europene de dezvoltare rurală şi pescuit, ba mai mult s-a ajuns la sistarea plăţilor efectuate prin Programul SAPARD, aspect pe care autorităţile române au încercat să îl ascundă opiniei publice”, acuză semnatarii moţiunii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, PSD critică Guvernul Tăriceanu pentru situaţia „dezastruoasă” a sistemului de irigaţii, pentru preţul mare al motorinei şi pentru întârzierea acordării banilor pentru plăţile directe destinate anului 2007.

În ceea ce priveşte preţul motorinei, PSD critică Guvernul Tăriceanu pentru stabilirea unei accize mult mai mari decât cea prevăzută de UE. Guvernul a stabilit o acciză de 80,971 euro/ 1000 de litri, în timp ce UE prevede o acciză de 20 de euro/1000 litri, această măsură fiind luată de Guvern pentru reducerea preţului la combustibil, motivând că România nu este în măsură să distribuie motorină marcată, cu acciză redusă, pentru agricultură, dar “în realitate această măsură nu a redus preţul motorinei”, se specifică în textul moţiunii.

Articolul 157 din Regulamentul Senatului prevede că moţiunile simple adoptate de Senat sunt obligatorii pentru Guvern şi pentru membrii săi, precum şi pentru celelalte persoane vizate. În februarie 2007, CCR a decis că această prevedere este constituţională în măsura în care adoptarea unei moţiuni simple nu îl obligă pe primul ministru să propună revocarea unui membru al guvernului a cărui activitate a făcut obiectul moţiunii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016