Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mures: Un singur proiect pentru infiintarea grupurilor de producatori


Un singur producator agricol din judetul Mures a reusit sa depuna un proiect pe Masura 142, care se incadreaza in Axa I - 'Cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier', din cauza unor inadvertente din Manualul de procedura.

'Producatorii au intampinat anumite probleme in intocmirea si preluarea documentatiei, intrucat Manualul de procedura contine o serie de prevederi contradictorii sau neclare', a spus directorul coordonator al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Mures, Liviu Timar.

Printre neajunsurile care i-au impiedicat pe producatorii agricoli sa acceseze fonduri europene se numara faptul ca extrasul din Registrul Fermelor eliberat de APIA nu contine toate informatiile solicitate in Ghidul solicitantului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In plus, fermierii nu au putut face dovada cotei individuale de lapte pentru vanzari intrucat aceasta este detinuta de putini dintre ei, deoarece majoritatea vand laptele la procesatori, certificatul de producator nu a fost completat corespunzator de primarii sau pur si simplu au fost constatate neconcordante intre cele declarate si documentele depuse.

In aceste conditii, pana la termenul limita, la Masura 142 exista un singur solicitant, pentru suma de 32.898 lei, din care 80% va fi contributia Uniunii Europene iar 20% contributia Guvernului.

Masura 142 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii sectoarelor primare agricol si silvic, prin dezvoltarea echilibrata a relatiilor dintre producatori si sectoarele de procesare si comercializare, precum si adaptarea productiei din punct de vedere calitativ si cantitativ la cerintele consumatorilor.

Prin aceasta masura - la care Romania beneficia de fonduri nerambursabile in valoare de 138.855.905 euro - se dorea incurajarea infiintarii grupurilor de producatori din sectorul agricol si silvic pentru obtinerea de produse de calitate care indeplinesc standardele comunitare, prin aplicarea unor tehnologii de productie unitare si sprijinirea accesului la piata a propriilor membri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016