Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi criterii de eligibilitate pentru subventionarea asociatiilor agricole care utilizeaza pajisti si pasuni

noi-criterii-de-eligibilitate-pentru-subventionarea-asociatiilor-agricole-care-utilizeaza-pajisti-si-pasuni

MADR a modificat prevederile legislative in acest sens iar noua legislatie va intra in vigoare incepand cu data de 11 mai.


In data de 8 mai, in Monitorul Oficial s-a publicat Legea nr.97/2017, prin care s-a aprobat, cu modificari si completari, OUG 16/2017 privind modificarea si completarea OUG 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati ce se aplica in agricultura in perioada 2015-2020.
 
Legea va intra in vigoare in trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, respectiv pe 11 mai.
 
Ministerul Agriculturii a elaborat proiectul de Ordin de modificare a Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 619/2015, care a fost postat pe site-ul www.madr.ro, pentru consultare publica.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Principalele modificari ale Ordinului vizeaza:
- in cazul pajistilor concesionate/inchiriate in conditiile legii de catre asociatiile crescatorilor de animale, la articolul 61, se evidentiaza trei posibile categorii de beneficiari, respectiv, membrii asociatiei, asociatia fara cod propriu de exploatatie si care desfasoara activitate cu animalele membrilor pe raza localitaţii precum si asociaţia cu cod propriu de exploataţie care desfasoara activitate cu animalele membrilor in taberele de vara pe perioada de pasunat;
- la articolul 7, alin.(1) si (2), pentru formele asociative de proprietate, categoria documentelor justificative a fost completata cu adeverinta emisa de primaria pe raza careia se afla terenurile agricole, in vederea preintampinarii reducerii numarului de beneficiari eligibili si asigurarii mentinerii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene.
 
 De asemenea, pentru o mai buna intelegere a prevederilor cuprinse in ordin, s-au mai propus:
- modificarea literei b) a alineatului (1) al art. 44, fiind necesara pentru corelarea conditiilor de eligibilitate ale masurii de sprijin cuplat pentru leguminoase boabe pentru industrializare/procesare cu titlul si scopul masurii „Leguminoase boabe pentru industrializare”, notificata la Comisia Europeana.
- abrogarea art.481, urmare a scrisorii DG AGRI prin care se precizeaza ca fermierul care nu atinge nivelul de productie minima stabilita trebuie exclus de la plata sprijinului cuplat, intrucat nivelul respectiv reprezinta o conditie de eligibilitate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016