Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi facilitati pentru fermierii inscrisi la APIA

noi-facilitati-pentru-fermierii-inscrisi-la-apia

Acestea tin in principal de achizitia de terenuri agricole, conform unor modificari legislative, toti fermierii vor putea beneficia de facilitatile destinate pana acum doar celor care aveau calitatea de arendasi.


In sedinta de ieri, guvernul a aprobat printr-o ordonanta de urgenta, mai multe modificari legislative, astfel incat toti fermierii care sunt inregistrati in sistem la APIA si beneficiaza de subventii, sa poata avea acces la facilitatile pe care Ministerul Agriculturii le-a creat pentru achizitia de terenuri agricole.
 
Anuntul a fost facut la scurt timp dupa aprobarea ordonantei de catre ministrul Agriculturii Daniel Constantin, care a precizat ca  „prin ordonanta aprobata de guvern s-a urmarit imbunatatirea altor acte normative, in primul rand OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare a fermierilor. Prin modificarea acesteia ne propunem sa marim baza celor care au acces la facilitatile pe care Ministerul Agriculturii le-a creat pentru fermieri in vederea achizitionarii de terenuri agricole. Prin Ordonanta din 2013 fermierii care aveau calitatea de arendasi puteau sa acceseze aceasta facilitate in sensul ca puteau sa achizitioneze teren pana la intregirea unei suprafete de 1.000 de hectare cu un avans de doar 10 la suta, urmand ca jumatate din diferenta sa poata fi acoperita printr-un credit, jumatatea aceasta fiind garantata de catre Fondurile de garantare, iar cealalta jumatate prin terenul respectiv care era achizitionat”.
 
 Prin extinderea bazei se da acum  posibilitatea tuturor fermierilor, tuturor celor care sunt inregistrati in sistem la APIA si beneficiaza de subventii sa poata sa acceseze imediat aceasta facilitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul a mai declarat ca acesta a fost unul din obiectivele pe care si l-a propus, anume acela de comasare a terenurilor agricole prin crearea de facilitati astfel incat aceste lucruri sa se intample intr-un timp cat mai scurt.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016