Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi norme referitoare la platile directe si la sprijinul pentru dezvoltare rurala

noi-normereferitoare-la-platile-directe-si-la-sprijinul-pentru-dezvoltare-rurala

In dupa-amiaza zilei de luni, ministrul Petre Daea a convocat cea de-a doua videoconferinta cu presedintii si vicepresedintii grupurilor de lucru de la Bruxelles, experti din cadrul Unitatii pentru Pregatirea Consiliului Presedintiei UE, precum si directori generali din structurile implicate in procesul de exercitare a Presedintiei Consiliului UE.


Obiectul videoconferintei a fost analiza subiectelor de pe ordinea de zi a sedintei Comitetului Special pentru Agricultura (CSA), desfasurata in aceeasi zi la Bruxelles.
 
In cadrul acestei reuniuni, s-a agreat adoptarea in unanimitate a doua dosare, respectiv directiva privind combaterea practicilor comerciale neloiale din cadrul lantului de aprovizionare cu alimente, care permite protectia producatorilor agroalimentare impotriva practicilor comerciale neloiale si regulamentul care modifica Reg. (UE) nr. 1305/2013 si  Reg. (UE) nr. 1307/2013 in ceea ce priveste anumite norme referitoare la platile directe si la sprijinul pentru dezvoltare rurala in anii 2019 si 2020.
 
Acest regulament permite statelor membre sa transfere fonduri intre ambii piloni si in 2020 si permite statelor membre sa transfere productia (financiara) estimata din degresivitate sau plafonarea platilor directe in 2020.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Regulamentul prevede conditii mai generoase de eliminare treptata a platilor efectuate catre agricultorii din zonele cu constrangeri naturale (ANC). Totodata, este permisa utilizarea fondurilor de asistenta tehnica acordata la initiativa Comisiei Europene pentru intreaga PAC - nu se limiteaza la dezvoltarea rurala si permite finantarea elaborarii Planurilor Strategice.
 
Reprezentantul Presedintiei Romaniei care prezideaza CSA a semnat astfel scrisorile de inaintare catre Presedintele Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala a Parlamentului European, care permite astfel adoptarea in prima lectura si publicarea in Jurnalul Oficial al UE in primul semestru al acestui an.
 
De asemenea in cadrul videoconferintei, ministrul a fost informat despre agenda primelor doua reuniuni prezidate de Romania la Bruxelles. A fost redactat un document de pozitie care urmeaza sa fie pus in discutie la sedinta CSA din 21 ianuarie 2019, care pregateste Consiliul de ministri AgriFISH din data de 28 ianuarie 2019.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016