Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi nume in scandalul terenului USAMV Bucuresti: Prorectorii Constantin Croitoru, Ioan Miclaus si Nicolae Cepoiu, invinuiti in dosar


Prorectorii Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Constantin Croitoru, Ioan Miclăuş şi Nicolae Cepoi, secretarul ştiinţific Ştefan Diaconescu, directorul general Nicolae Dobrescu şi contabilul şef Elena Nedu sunt învinuiţi în dosarul fostului şef DGIPI Cornel Şerban.
În 12 aprilie 2000, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Ioan Alecu, alături de prorectorii Constantin Croitoru, Ioan Miclăuş şi Nicolae Cepoi, de secretarul ştiinţific Ştefan Diaconescu, directorul general Nicolae Dobrescu, contabilul Elena Nedu şi consilierul juridic Gheorghe Burloi, a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu SC Log Trans SRL, reprezentată de Andrei-Mihai Bejenaru, în calitate de împuternicit, potrivit motivării Curţii de Apel Bucureşti la decizia de a nu-i aresta pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu, fostul şef al DGIPI Cornel Şerban şi şeful Diviziei de Operaţiuni a DGA Petru Pitcovici.

"În preambulul contractului, ca argument în vederea realizării asocierii s-a evidenţiat necesitatea atragerii de resurse financiare pentru eficientizarea exploatării patrimoniului USAMV Bucureşti, obţinerea de venituri suplimentare pentru finanţarea activităţii didactice. Potrivit contractului, obiectul asociaţiunii constă în desfăşurarea şi dezvoltarea unor activităţi de producţie şi comerciale aferente patrimoniului USAMV Bucureşti din cadrul fermei Băneasa prin reamenajarea bazei materiale de exploatare agricolă existentă, dezvoltarea patrimoniului imobiliar prin noi investiţii şi exploatarea comercială a acestuia până la expirarea asocierii în participaţiune", se arată în documentele din dosarul procurorilor, prezentate în motivarea instanţei.

Aşadar, aportul USAMV Bucureşti în această asociere consta în dreptul de folosinţă până la expirarea contractului a bunurilor imobile aferente fermei Băneasa, incluzând terenurile, precum şi dreptul de superficie pentru imobile ce se vor edifica pe terenurile respective.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

De partea cealaltă, aportul SC Log Trans SRL consta în sumele ce urmau a fi transferate în contul asociaţiunii pe perioada contractului, pentru asigurarea finanţării activităţii universităţii.

La articolul 14 al contractului sunt menţionate împrejurările în care asocierea se dizolvă, între care şi situaţia în care terenurile aferente fermei Băneasa trec în proprietatea USAMV Bucureşti, caz în care aceasta din urmă se obligă a aduce bunurile imobiliare aferente fermei Băneasa ca aport în natură la capitalul social al celeilalte părţi a contractului, adică SC Log Trans SRL.

O altă clauză a contractului stabilea că asocierea se dizolvă în mod obligatoriu la momentul în care USAMV Bucureşti devenea proprietar asupra terenurilor aferentei firmei Băneasa şi tot atunci universitatea, potrivit aceleiaşi convenţii, era obligată să aducă terenurile şi clădirile mai sus amintite ca aport în natură la capitalul social al societăţii Log Trans SRL Bucureşti.

Totodată, anchetatorii arată că staţiunile didactice, cum este şi Staţiunea Didactică Băneasa din cadrul USAMV Bucureşti, funcţionează în structura instituţiilor de învăţământ superior agricol, ca unităţi fără personalitate juridică, cu un obiect de activitate bine definit, iar terenurile nu pot fi cedate sau transferate.

"Astfel, sub masca obţinerii de venituri pentru activitatea didactică a universităţii, reprezentanţii acesteia la încheierea contractului de asociere, inculpatul Ioan-Nicolae Alecu (rector) şi învinuiţii Constantin Croitoru, Miclăuş Ion, Cepoiu Nicolae (prorectori), Diaconescu Ştefan (secretar ştiinţific), Dobrescu Nicolae (director general), Nedu Elena (contabil şef), Burloi Gheorghe (consilier juridic) au menţionat în contract, activităţi neenumerate de articolul mai sus amintit - edificarea pe terenurile universităţii de bunuri imobile - şi care de altfel exced activitatea unei unităţi de învăţământ", se arată în documentele citate.

Încă o dovadă susţinută de anchetatori că terenul aferent Staţiunii Didactice Băneasa aparţinea domeniului public rezultă din dispoziţiile articolului 9 din Legea 1/2000, pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere solicitate. Potrivit Legii Fondului Funciar, terenurile aferente Staţiunii Didactice Băneasa făceau parte din domeniul public.

În urma încheierii unui act adiţional prin care USAMV Bucureşti a fost cooptată acţionar, societatea şi-a luat denumirea de Băneasa Investments SA, potrivit procurorilor.

DNA precizează că terenul care face obiectul anchetei în care sunt implicaţi fostul rector al Universităţii de Agronomie, Ioan Alecu, şi omul de afaceri Puiu Popoviciu era în proprietate publică a statului, nu putea fi tranzacţionat şi că a fost "în mod vădit subevaluat".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016