Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Reglementarile adoptate de Comisia Europeana in privinta metodelor de inspectie a carnii de pui vor fi adopatate in cursul acestui an.Schimbarile presupun o inspectie mai putin invaziva a carcaselor de pui pe masura ce trec pe linia de productie si introducerea unui sistem bazat pe riscuri.
Reglementarile au fost adoptate ca urmare a studiilor stiintifice realizate anul trecut de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, cu privire la sacrificarile de animale, relateaza The Poultry Site.
Noi masuri de inspectie a carnii au fost introduse de asemenea si pe segmentul carnii de porc anul trecut.
Metodele traditionale de inspectie prezinta un risc crescut de contaminare incrucisata a carcaselor, ca urmare a cantitatii mari atinse de catre inspectori, sustine Javier Dominguez, seful departamentului de control al bolilor al bolilor cu transmitere alimentara, din cadrul Agentiei Britanice pentru Standarde Alimentare (FSA).
“Actualul sistem de inspectie a carnii a fost dezvoltat in urma cu mai bine de 100 de ani”, sustine Dominguez.
“Metodele de inspectie a carnii trebuie schimbate pentru a nu ajunge sa transmita problemele la oamenii. Operatorul are responsabilitatea sa produca un produs sigur pentru consumator”, a mai declarat reprezentantul FSA.
Principalele amenintari asupra consumatorilor erau de natura microbiologica - bacterii ca Campylobacter, Salmonella, E. Coli - care nu se pot depista pe cale vizuala sau tactila.
Cu cat inspectorii vor ajunge sa atinga din ce în ce mai putin carnea, cu atat mai bine”, a completat reprezentantul FSA. El a subliniat ca va fi nevoie de analize microbiologice pentru a furniza mai multe interventii microbiologice. Spre deosebire de SUA, autoritatile europene nu folosesc spray-uri microbiologice pentru curatarea carcaselor.
Noile reglementari de inspectie a carnii urmeaza sa fie fie aplicate de asemenea si sectorului de bovine si ovine, principalul scop fiind depistarea bacteriilor Salmonella, E.Coli sau boala vacii nebune.
Noi masuri de inspectie a carnii au fost introduse de asemenea si pe segmentul carnii de porc anul trecut.
Metodele traditionale de inspectie prezinta un risc crescut de contaminare incrucisata a carcaselor, ca urmare a cantitatii mari atinse de catre inspectori, sustine Javier Dominguez, seful departamentului de control al bolilor al bolilor cu transmitere alimentara, din cadrul Agentiei Britanice pentru Standarde Alimentare (FSA).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“Actualul sistem de inspectie a carnii a fost dezvoltat in urma cu mai bine de 100 de ani”, sustine Dominguez.
“Metodele de inspectie a carnii trebuie schimbate pentru a nu ajunge sa transmita problemele la oamenii. Operatorul are responsabilitatea sa produca un produs sigur pentru consumator”, a mai declarat reprezentantul FSA.
Principalele amenintari asupra consumatorilor erau de natura microbiologica - bacterii ca Campylobacter, Salmonella, E. Coli - care nu se pot depista pe cale vizuala sau tactila.
Cu cat inspectorii vor ajunge sa atinga din ce în ce mai putin carnea, cu atat mai bine”, a completat reprezentantul FSA. El a subliniat ca va fi nevoie de analize microbiologice pentru a furniza mai multe interventii microbiologice. Spre deosebire de SUA, autoritatile europene nu folosesc spray-uri microbiologice pentru curatarea carcaselor.
Noile reglementari de inspectie a carnii urmeaza sa fie fie aplicate de asemenea si sectorului de bovine si ovine, principalul scop fiind depistarea bacteriilor Salmonella, E.Coli sau boala vacii nebune.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News