Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi reglementari in sistemul european de inspectie a carnii de pui
Reglementarile adoptate de Comisia Europeana in privinta metodelor de inspectie a carnii de pui vor fi adopatate in cursul acestui an.Schimbarile presupun o inspectie mai putin invaziva a carcaselor de pui pe masura ce trec pe linia de productie si introducerea unui sistem bazat pe riscuri.
Reglementarile au fost adoptate ca urmare a studiilor stiintifice realizate anul trecut de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, cu privire la sacrificarile de animale, relateaza The Poultry Site.
Noi masuri de inspectie a carnii au fost introduse de asemenea si pe segmentul carnii de porc anul trecut.
Metodele traditionale de inspectie prezinta un risc crescut de contaminare incrucisata a carcaselor, ca urmare a cantitatii mari atinse de catre inspectori, sustine Javier Dominguez, seful departamentului de control al bolilor al bolilor cu transmitere alimentara, din cadrul Agentiei Britanice pentru Standarde Alimentare (FSA).
“Actualul sistem de inspectie a carnii a fost dezvoltat in urma cu mai bine de 100 de ani”, sustine Dominguez.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
“Metodele de inspectie a carnii trebuie schimbate pentru a nu ajunge sa transmita problemele la oamenii. Operatorul are responsabilitatea sa produca un produs sigur pentru consumator”, a mai declarat reprezentantul FSA.
Principalele amenintari asupra consumatorilor erau de natura microbiologica - bacterii ca Campylobacter, Salmonella, E. Coli - care nu se pot depista pe cale vizuala sau tactila.
Cu cat inspectorii vor ajunge sa atinga din ce în ce mai putin carnea, cu atat mai bine”, a completat reprezentantul FSA. El a subliniat ca va fi nevoie de analize microbiologice pentru a furniza mai multe interventii microbiologice. Spre deosebire de SUA, autoritatile europene nu folosesc spray-uri microbiologice pentru curatarea carcaselor.
Noile reglementari de inspectie a carnii urmeaza sa fie fie aplicate de asemenea si sectorului de bovine si ovine, principalul scop fiind depistarea bacteriilor Salmonella, E.Coli sau boala vacii nebune.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi