Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nou record istoric pentru pretul bumbacului la New York


Cotatia bumbacului a atins o noua valoare record la bursa de la New York, apropiindu-se de 1,60 dolari pentru o livra, pe fondul recoltelor proaste inregistrate in marile state producatoare, transmite AFP. Livra de bumbac cu livrare in luna martie 2011, cel mai tranzactionat contract, a ajuns pana la 1,5912 dolari, in crestere cu cinci centi, sau limita zilnica maxima autorizata de IntercontinentalExchange. Este vorba de un pret nemaivazut in SUA dupa razboiul civil din 1861-1865. Precedentul record de pret a fost inregistrat la New York in data de 10 noiembrie.
“Situatia ofertei si cererii pe piata bumbacului ramane tensionata, in conditiile unei oferte reduse si a stocurilor limitate”, a apreciat Sudakshina Unnikrishnan, analist la Barclays Capital. Cererea venita din Asia ramane una solida. Cifrele comunicate de Administratia vamala din China arata ca importurile de bumbac au crescut cu 30% in luna noiembrie comparativ cu luna precedenta si cu 80% in raport cu luna noiembrie a anului trecut, perioada in care recesiunea mondiala a afectat puteric industria textila din China.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In cazul SUA, primul exportator mondial de bumbac, cifrele Ministerului Agriculturii (USDA) arata ca pana in luna iulie 2011 este posibil ca stocurile sa scada la cel mai scazut nivel din istorie. Analistii de la Commerzbank sunt de parere ca ploile puternice din India, al doilea mare exportator mondial, ar putea sa conduca la scaderea productiei, adaugand ca firmele indiene si-au revizuit recent estimarile in scadere cu 2,7%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016