Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nouă organizaţii Convivium Slow Food din România participă la Terra Madre Balcani 2010

Tags: slow food

Peste 160 delegaţi din 10 ţări se vor întâlni la nivel regional, la Sofia, în Bulgaria
Terra Madre Balcani 2010 este prima întâlnire care reuneşte comunităţile hranei din mai multe ţări ale aceleiaşi regiuni. Ţările balcanice împărtăşesc tradiţii culinare unice comune şi condiţii similare socio-economice. De aceea, păstrarea moştenirii lor rurale necesită eforturi în comun şi pe termen lung care depăşesc graniţele naţionale.
Slow Food cât şi reţeaua Terra Madre sunt bine înrădăcinate în regiune şi formează un grup larg de actori numărând mai mult de 500 de membri Slow Food, 9 Presidia Slow Food, 47 de comunităţi ale hranei Terra Madre, 8 programe de educaţie culinară şi a gustului în şcoli şi 20 de bucătari. Slow Food susţine direct mai mult de 20 de proiecte în ţări din regiune, de la susţinerea de producţii artizanale pe scară restrânsă în curs de dispariţie, până la cartarea şi identificarea de produse tradiţionale, de la promovarea de lanţuri cât mai scurte de distribuţie a hranei care să apropie producătorul de consumator până la iniţiative educaţionale privind gustul şi educaţia culinară în şcoli.

Reţeaua balcanică se va reuni la Sofia pentru a discuta subiecte importante cu privire la hrană, întărirea legăturilor, precum şi pentru schimb de cunoştinţe şi expertiză. Vor fi organizate conferinţe şi ateliere de lucru axate pe producţia durabilă de hrană, creşterea înţelegerii consumatorilor prin activităţi de educaţie culinară şi a gusturilor, dezvoltarea durabilă a turismului rural şi promovarea bogatei moşteniri culinare regionale. Vor participa peste 160 delegaţi din 10 ţări: Albania (10 reprezentanţi), Bosnia şi Herţegovina (25), Bulgaria (44), Croaţia (8), Grecia (5), UNMIK Kosovo (3), Macedonia (15), România (30), Serbia (8) şi Turcia (12). Din România participă reprezentanţi ai 9 Convivium cum sunt Slow Food Cluj, Slow Food Turda, Slow Food Târnava Mare, Slow Food Sibiu, Slow Food Bran Moeciu, Slow Food Braşov, Slow Food Brusturoasa-Palanca, Slow Food Bucureşti, Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor. Piaţa Earth Market de la ARK Bursa Mărfurilor este un proiect al acestui convivium, care a fost lansat în 2007 şi acreditat de Slow Food în 2009. Evenimentul va avea loc la Universitatea din Sofia între 15-18 iulie 2010.

Ca parte complementară evenimentului, va fi organizată o zonă expoziţională în Grădina Botanică din Sofia, cu o paletă largă de activităţi deschise publicului: de la degustări de produse şi demonstraţii culinare, la activităţi pentru copii şi tineri precum Călătoria la originile gustului. Convivium Slow Food din România vor prezenta atât în zona de mostre, cât şi în zona de saloane ale gustului, produse şi specialităţi tradiţionale româneşti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Evenimentul este organizat de către Asociaţia Convivium-urilor Slow Food din Bulgaria împreună cu Slow Food Internaţional şi cu sprijinul unor instituţii din Bulgaria precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului şi Apelor, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Ştiinţei, Primăria oraşului Sofia, Grădina botanică a Universităţii din Sofia şi a coaliţiei “Hrană curată – mediu înconjurător plăcut”.

Terra Madre este întâlnirea mondială a comunităţilor hranei lansată de Slow Food în 2004 la Torino (Italia). Reuneşte fermieri locali şi producători de produse alimentare tradiţionale precum şi bucătari, specialişti din mediul academic şi tânăra generaţie, pentru a discuta cum poate fi îmbunătăţit împreună sistemul alimentar şi pentru a produce hrană într-un mod durabil, bună, curată şi corect preţuită. De la acel prim eveniment, întâlnirile au avut loc la nivel global şi naţional, având drept rezultat proiecte care promovează schimbul de experienţă din întreaga lume.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Urmareste-ne pe Google News
Newsletter gratuit
Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016