Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul PNDR va fi lansat integral pana la jumatatea lunii viitoare

noul-pndr-va-fi-lansat-integral-pana-la-jumatatea-lunii-viitoare

Oficialii din cadrul MADR spun ca pana la aceasta data vor fi deschise toate masurile din PNDR 2014-2020, dar ca, deocamdata, se asteapta aprobarea loc de catre Comisia Europeana.


Conform declaratiilor facute de secretarul de stat din cadrul MADR, George Turtoi,  incepand de luna viitoare se asteapta de catre autoritatile romane aprobarea oficiala a noului PNDR, insa toate masurile prevazute in cadrul sau pot fi puse in aplicare chiar si inainte de acest moment, in baza scrisorii de conformitate.
 
Potrivit lui Tutroi, aceasta scrisoarear putea sosi chiar in aceasta saptamana, toate masurile din noul PNDR parcurgand deja tot fluxul de avizare si fiind necesare in acest moment doar semnaturile finale.
 
„Aprobarea oficiala a programului este asteptata in prima parte a lunii iunie. Daca vedem ca o sa fie emisa pana la jumatatea lui iunie, poate asteptam chiar aprobarea oficiala pentru lansare, ca sa nu mai facem cu derogare. Scrisoarea de conformitate este doar o asigurare informala din partea Comisiei ca regulamentele stabilite in PNDR nu se mai schimba sub nicio forma. In regulamentul european apare o singura posibilitate de lansare pana la aprobarea oficiala a programului, respectiv pe asumarea raspunderii statului membru. La sesiunile lansate in luna martie noi am avut asigurarea din partea Comisiei Europene pentru acele masuri de finantare, deoarece s-au inchis negocierile si nu a mai fost nimic de negociat, lucru pe care scrisoarea de conformitate il va certifica, insa pentru toate masurile de finantare. Comisia nu poate emite partial, pe anumite masuri, scrisori de conformitate, ci doar una singura pe tot programul, pe toate masurile”, a declarat in acest sens secretarul de stat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Deschiderea integrala a programului fusese initial programata pentru aceasta luna insa a trebuit amanata, intrucat au avut loc o serie de audituri din partea Comisiei Europene la proiectele unor beneficiari publici, iar in aceste conditii nu poteau fi lansater masurile respective.
 
Primele doua masuri de finantare pe noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) au fost deschise pe 25 martie 2015, respectiv masura destinata tinerilor fermieri si investitiilor in ferme, insa deocamdata beneficiarii nu s-au grabit sa depuna proiecte.
 
Romania are alocata prin PNDR 2014 — 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala. Noul program destinat dezvoltarii agriculturii cuprinde 15 masuri de finantare, iar cresterea productivitatii la nivel national si procesarea productiei nationale reprezinta cele doua obiective majore urmarite in noul PNDR.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016