
Daniela Necefor, de la Total Business Solutions (TBS) ne avertizează: „Să nu ne îmbătăm cu apă rece că dubla promoţie de absolvenţi cu studii superioare din această toamnă va rezolva criza de personal de pe piaţa muncii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Se scot absolvenţi de facultate pe bandă rulantă, care nu numai că nu ştiu nimic practic în cadrul specializării alese, dar nu ştiu nici la ce tip de companii trebuie să aplice după absolvire, deoarece nu le este clar obiectivul meseriei pentru care s-au format în facultate.“
Directoarea firmei de recrutare TBS este îngrozită de faptul că foarte mulţi dintre aceşti tineri, care trimit CV-uri cu greşeli gramaticale inadmisibile, vor face un masterat şi vor reveni pe piaţa muncii cu pretenţii salariale şi mai mari. Ba, mai mult: vor conduce viitoarele afaceri!
Consultanţii în resurse umane încearcă să găsească soluţii care să mai tempereze problemele care au aruncat piaţa muncii din România într-o competiţie fără precedent a salariilor şi a plecărilor spre alte ţări pentru obţinerea unor câştiguri mai mari. Oana Datki de la ConsulTeam România remarcă totuşi o reducere a fluctuaţiei voluntare în cadrul companiilor mari, de la 21%, în 2007, la 17% în acest an. „Din păcate, se continuă fluctuaţia la nivelul personalului de specialitate. După ce au obţinut oarecare experienţă în companie, aşa-zişii specialişti pleacă, pentru că sunt multe cereri pe piaţă.“
Desigur, urcă şi pretenţiile salariale. Ana Ber, de la Dr. Pendl & Dr. Piswanger România, consideră că sunt îndreptăţite creşterile salariale, atâta timp cât diferenţele dintre nivelurile înregistrate în România şi cele din ţările dezvoltate sunt încă foarte mari.
Fluctuaţia mare din vânzări, asociată dinamismului specific acestui sector de activitate, a dus la apariţia unor salarii care îi sperie pe recrutori. Nu atât prin dimensiune, cât prin faptul că sunt obţinute după o experienţă foarte mică în activitate (unu-trei ani, maximum). „Sunt mercenari, explică Oana Datki. Un om de vânzări va şti să se vândă la fel de bine pe piaţa muncii ca şi produsele pe care le comercializează.“
Citeste toata analiza in ziarul Capital
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News