Oaia Dorper este o rasa de carne specifica din Africa de Sud. La oaia Dorper, proportia de muschi de carne de pe carcasa este de 64.7%, iar grasime 21,8%. Oile Dorper nasc 2-3 miei la fatare si poate avea 3-4 fatari in 2 ani. Prolificitatea oii dorper este crescuta: 150-180%.
Oaia Dorper este poliestrica, ea intrand in calduri in orice sezon.
Nu trebuie tunsa, deoarece animalele naparlesc in fiecare an. Este nepretentioasa la furajere. Berbecii Dorper ating 140-150 kg. Animalele sunt adaptate caldurii din timpul verii, cat si gerului din iarna.
Carnea de oaie Dorper este mai fina, fiind lipsita de gustul specific carnii de oaie.
In Europa, oile Dorper au fost introduse acum 15 ani, cu rezultate promitatoare. La noi in tara, experimente s-au facut in regiunea Sibiului.
Oaia Dorper este poliestrica, ea intrand in calduri in orice sezon.
Nu trebuie tunsa, deoarece animalele naparlesc in fiecare an. Este nepretentioasa la furajere. Berbecii Dorper ating 140-150 kg. Animalele sunt adaptate caldurii din timpul verii, cat si gerului din iarna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Carnea de oaie Dorper este mai fina, fiind lipsita de gustul specific carnii de oaie.
In Europa, oile Dorper au fost introduse acum 15 ani, cu rezultate promitatoare. La noi in tara, experimente s-au facut in regiunea Sibiului.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News