Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu exista noi suspiciuni de gripa aviara la Tulcea
Autoritatile tulcene nu au mai inregistrat in ultimele zile nicio noua suspiciune de gripa aviara in judet. 'Medicii veterinari continua procesul de dezinfectie a gospodariilor din Letea in care s-a identificat suspiciunea de gripa aviara si continua sa monitorizeze populatiile de pasari din localitatile situate la o distanta mai mica de 10 kilometri de focare - Cardon, C. A. Rosetti si Sfistofca', a declarat joi pentru Agerpress prefectul Vasile Gudu.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai spus ca, potrivit informatiilor primite din partea Directiei Sanitar-Veterinare Tulcea, nu s-a mai inregistrat niciun caz de pasari domestice moarte in gospodariile particulare si agentii turistici sunt ingrijorati din cauza impactului pe care il va avea focarul de gripa aviara din satul Letea. 'Am discutat cu circa patru-cinci agenti turistici din Delta Dunarii care se tem ca sezonul turistic va fi afectat de informatiile privind gripa aviara. Speram ca acesta sa ramana singurul focar din judet si sa fie inchis in urmatoarele 40 de zile' - a spus prefectul Vasile Gudu.
In ceea ce priveste starea de sanatate a celor sase persoane din cele doua gospodarii in care a fost identificat virusul gripei aviare, medicii Autoritatii de Sanatate Publica monitorizeaza in continuare starea acestora. La sfarsitul saptamanii trecute, patru pasari domestice din doua gospodarii particulare din satul Letea au murit, proprietarii acestora anuntand medicul veterinar din orasul Sulina. Acesta a prelevat probe de la pasarile domestice, in urma analizelor efectuate in Laboratorul Sanitar-Veterinar din Tulcea semnalandu-se prezenta virusului H5N1. Analizele au fost reconfirmate luni, 15 martie, de laboratorul de specialitate din Bucuresti, autoritatile tulcene demarand punerea in practica a procedurilor prevazute in planul antiepizootic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Primul focar de gripa aviara din Romania a fost inregistrat pe 7 octombrie 2005, in localitatea tulceana Ceamurlia de Jos, virusul H5N1 raspandindu-se apoi in intreaga tara. In noiembrie 2007, un nou focar de gripa aviara a aparut in localitatea Murighiol din judetul Tulcea, acest focar fiind stins in decembrie 2007. In 2008, medicii veterinari au continuat monitorizarea starii de sanatate a pasarilor domestice, prelevand probe si de la pasarile migratoare, in primavara lui 2009, conform Directiei Sanitar-Veterinare fiind confirmat un caz de gripa aviara slab patogena la o pasare salbatica din Delta.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News