Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu exista noi suspiciuni de gripa aviara la Tulcea


Autoritatile tulcene nu au mai inregistrat in ultimele zile nicio noua suspiciune de gripa aviara in judet. 'Medicii veterinari continua procesul de dezinfectie a gospodariilor din Letea in care s-a identificat suspiciunea de gripa aviara si continua sa monitorizeze populatiile de pasari din localitatile situate la o distanta mai mica de 10 kilometri de focare - Cardon, C. A. Rosetti si Sfistofca', a declarat joi pentru Agerpress prefectul Vasile Gudu.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai spus ca, potrivit informatiilor primite din partea Directiei Sanitar-Veterinare Tulcea, nu s-a mai inregistrat niciun caz de pasari domestice moarte in gospodariile particulare si agentii turistici sunt ingrijorati din cauza impactului pe care il va avea focarul de gripa aviara din satul Letea. 'Am discutat cu circa patru-cinci agenti turistici din Delta Dunarii care se tem ca sezonul turistic va fi afectat de informatiile privind gripa aviara. Speram ca acesta sa ramana singurul focar din judet si sa fie inchis in urmatoarele 40 de zile' - a spus prefectul Vasile Gudu.

In ceea ce priveste starea de sanatate a celor sase persoane din cele doua gospodarii in care a fost identificat virusul gripei aviare, medicii Autoritatii de Sanatate Publica monitorizeaza in continuare starea acestora. La sfarsitul saptamanii trecute, patru pasari domestice din doua gospodarii particulare din satul Letea au murit, proprietarii acestora anuntand medicul veterinar din orasul Sulina. Acesta a prelevat probe de la pasarile domestice, in urma analizelor efectuate in Laboratorul Sanitar-Veterinar din Tulcea semnalandu-se prezenta virusului H5N1. Analizele au fost reconfirmate luni, 15 martie, de laboratorul de specialitate din Bucuresti, autoritatile tulcene demarand punerea in practica a procedurilor prevazute in planul antiepizootic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Primul focar de gripa aviara din Romania a fost inregistrat pe 7 octombrie 2005, in localitatea tulceana Ceamurlia de Jos, virusul H5N1 raspandindu-se apoi in intreaga tara. In noiembrie 2007, un nou focar de gripa aviara a aparut in localitatea Murighiol din judetul Tulcea, acest focar fiind stins in decembrie 2007. In 2008, medicii veterinari au continuat monitorizarea starii de sanatate a pasarilor domestice, prelevand probe si de la pasarile migratoare, in primavara lui 2009, conform Directiei Sanitar-Veterinare fiind confirmat un caz de gripa aviara slab patogena la o pasare salbatica din Delta.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton