Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numărul animalelor sacrificate a scăzut în iulie la bovine şi a crescut la ovine, caprine şi păsări


Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate în luna iulie a acestui an a scăzut la bovine şi a crescut la ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine a rămas constant, în comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2009, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 7,3%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,5%. În luna iulie 2010, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 15,1% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 21,5%, respectiv cu 23,7%. În luna iulie 2010, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 71,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,0%, respectiv cu 15,8%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 40,1%, respectiv cu 31,7%. Tăierile în unităţile industriale specializate care deţin o pondere de 9,8% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora, au crescut cu 71,4%, respectiv cu 57,4%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 15,3%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate cât şi al greutăţii lor în carcasă cu 9,0%, respectiv cu 5,7%.

Iulie 2010 comparativ cu iulie 2009
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,9% , respectiv cu 7,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 1,7%.

Numărul total de porcine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 2,8%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,5%, respectiv cu 6,3%.

Tăierile în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 3 ori, respectiv de 2,9 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu 2,4%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 3,2%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri la numărul păsărilor sacrificate şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,4%, respectiv 2,0%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări prezintă uşoare oscilaţii.

În perioada iulie 2009 - iulie 2010, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate s-au înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016