Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate în luna iulie a acestui an a scăzut la bovine şi a crescut la ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine a rămas constant, în comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2009, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 7,3%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,5%. În luna iulie 2010, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 15,1% din totalul sacrificărilor de bovine.
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 21,5%, respectiv cu 23,7%. În luna iulie 2010, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 71,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,0%, respectiv cu 15,8%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 40,1%, respectiv cu 31,7%. Tăierile în unităţile industriale specializate care deţin o pondere de 9,8% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora, au crescut cu 71,4%, respectiv cu 57,4%.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 15,3%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate cât şi al greutăţii lor în carcasă cu 9,0%, respectiv cu 5,7%.
Iulie 2010 comparativ cu iulie 2009
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,9% , respectiv cu 7,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 1,7%.
Numărul total de porcine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 2,8%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,5%, respectiv cu 6,3%.
Tăierile în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 3 ori, respectiv de 2,9 ori.
Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu 2,4%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 3,2%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri la numărul păsărilor sacrificate şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,4%, respectiv 2,0%.
În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări prezintă uşoare oscilaţii.
În perioada iulie 2009 - iulie 2010, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate s-au înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 7,3%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,5%. În luna iulie 2010, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 15,1% din totalul sacrificărilor de bovine.
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 21,5%, respectiv cu 23,7%. În luna iulie 2010, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 71,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 15,0%, respectiv cu 15,8%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 40,1%, respectiv cu 31,7%. Tăierile în unităţile industriale specializate care deţin o pondere de 9,8% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora, au crescut cu 71,4%, respectiv cu 57,4%.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 15,3%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate cât şi al greutăţii lor în carcasă cu 9,0%, respectiv cu 5,7%.
Iulie 2010 comparativ cu iulie 2009
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,9% , respectiv cu 7,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 1,7%.
Numărul total de porcine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 2,8%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,5%, respectiv cu 6,3%.
Tăierile în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 3 ori, respectiv de 2,9 ori.
Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu 2,4%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 3,2%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri la numărul păsărilor sacrificate şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,4%, respectiv 2,0%.
În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări prezintă uşoare oscilaţii.
În perioada iulie 2009 - iulie 2010, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate s-au înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News