Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Numarul bovinelor si caprinelor sacrificate in abatoare s-a dublat, iar cel al bovinelor a scazut considerabil
Tot mai multi crescatori de ovine si caprine au ales in ultimul an sa-si sacrifice animalele in abatoare specializate, in timp ce numarul bovinelor sacrificate aici a scazut cu 24 la suta, in comparatie cu anul trecut
Datele comparative centralizate de Institutul National de Statistica in luna pentru luna februarie a anului trecut si luna februarie a lui 2014, indica o crestere semnificativa a numarului de ovine si de caprine ce au fost sacrificate in intervalul de un an dintre cele doua perioade, in abatoarele specializate. Semnificativa nu este doar cresterea numarului de animale sacrificate, care s-a dublat in februarie 2014, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ci si sporirea greutatii la carcasa. Si acest indice a cunoscut o crestere importanta, greutatea la carcasa a ovinelor si caprinelor sacrificate in abatoare fiind cu 46,5 la suta mai mare decat cea inregistrata in februarie 2013.
Specialistii spun ca aceste cresteri nu denota neaparat o sporire a numarului de ovine si caprine sacrificate sau o crestere a cererii consumatorilor pentru carnea acestora, ci faptul ca tot mai multi crescatori aleg sa isi sacrifice animalele in unitati specializate.
Statisticile mai indica faptul ca in luna februarie a acestui an, numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor la carcasa au crescut cu 3,9 la suta, respectiv 6,3 la suta, comparativ cu luna ianuarie. Taierile în unitătile industriale specializate au ramas constante, iar greutatea animelelor în carcasă a crescut cu 40 la suta. Sacrificările de ovine si caprine în unitătile industriale specializate au avut o pondere de 3,8 la suta din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.
Cu totul altfel stau lucrurile in ceea ce priveste situatia sacrificarilor de bovine in abatoare, la acest capitol, statisticile indicand ca s-au taiat mult mai putine animale, iar acestea au fost mult mai slabe. Astfel, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor în carcasa au scazut cu 24 la suta, respectiv cu 27,1 la suta în februarie 2014, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
De asemnea, sacrificarile de bovine în unitatile industriale specializate au ramas constante din punct de vedere al numărului, iar greutatea în carcasaa acestora a scăzut cu 0,3 la suta. Cu toate acestea, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,6 la suta, respectiv cu 9,1 la suta în februarie 2014 fata de luna precedenta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura