Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numărul structurilor din subordinea Ministerului Agriculturii scade cu 67%


Numărul structurilor care funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii va fi redus cu 67%, de la 206 la 69, iar atribuţiile lor vor fi transferate unor structuri nou create în cadrul instituţiei sau vor fi preluate de către autorităţile locale, potrivit ministrului de resort, Ilie Sârbu, citat de Mediafax.

"Este prima dată după 40 de ani când avem o asemenea acţiune. Intenţionăm să reducem numărul structurilor noastre cu 67%. Trebuie să menţionez că proiectul de ordonanţă care va intra mâine în şedinţa Guvernului este doar la faza de proiect. El se poate schimba atât în şedinţa Executivului , cât şi la nivelul comisiilor parlamentare care 100% vor aduce amendamente", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).

Potrivit proiectului privind descentralizarea şi restructurarea agenţiilor şi structurilor din subordinea Ministerului Agriculturii, cele 42 de Direcţii Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală, 42 de Oficii Judeţene de Studii Pedologice şi Agrochimice, 42 de Oficii Judeţene de Consultanţă Agricolă şi Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Seminţelor şi Materialul Săditor, care se află în subordinea MAPDR, vor trece în subordinea Consiliilor Judeţene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodată, din cele şapte agenţii ale ministerului vor rămâne şase.

Potrivit proiectului, vor fi create 42 de Inspecţii pentru Agricultură, care vor include inspectoratele teritoriale pentru calitatea seminţelor şi a materialului săditor, cu filiale în 10 judeţe.

De asemenea, din cele şase autorităţi de reglementare şi de administrare din cadrul ministerului vor rămâne doar trei.

În acelaşi timp, nu vor fi operate reduceri privind numărul inspectoratelor teritoriale pentru regim silvic şi vânătoare (opt inspectorate), al institutelor de cercetare (patru institute) şi al unor unităţi de managment (trei unităţi).

Cele opt laboratoare pentru controlul calităţii vinului şi cele fitosanitare vor fi transferate către Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească, respectiv către Autoritatea Naţională pentru Resurse Vegetale.

Numărul oficiilor şi centrelor organizate la nivel central va fi înjumătăţit, la două structuri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016