Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere hunedoreană sănătoasă, sucul de mere integral


Fraţii Daniel şi Ştefan Barbu, din Băcia, sunt singurii producători din Vestul României specializaţi pe fabricarea de suc natural de mere integral. Mica fabrică dispune de un utilaj adus din Germania care are proprietatea că poate fi relocat în livezi, aproape de sursa de materie primă. „Produsul final nu conţine conservant sau zahăr. Merele ajung prima data într-un bazin cu apă unde sunt spălate prin rotaţie, apoi sunt preluate de un soi de instalaţie în spirală, care le urcă sus unde sunt tocate, apoi cad în prese şi sunt stoarse la rece. Utilajul colecteaza seva şi aruncă drevele”, explică Ştefan Barbu.

Esenţial în această afacere este modul în care se păstrează sucul obţinut. Firma dispune de un sistem special de imbuteliere in vid. Sucul este îmbuteliat în nişte pungi speciale, sterile, în care, după desigilare sucul poate sta fără să se deterioreze 30 de zile. “Pungile au un sistem de robinet cu vacuum, astfel încât aerul nu pătrunde la sucul de mere în timpul golirii recipientului”, explică Ştefan Barbu.

In final, pungile cu suc sunt ambalate în cutii de carton pentru ca vitamina C conţinută de acest lichid să nu se distrugă sub acţiunea razelor solare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Dacă în 2005, anul primei producţii de suc de mere, firma a vândut 5 tone de produs, în 2009 producţia a atins o cota limită de 60 de tone. “Afacerea cu suc de mere este la un punct în care este esenţial să o trec la alt nivel de dezvoltare. Adică să devină o activitate permanentă din activitate sezonieră şi să cresc şi mai mult capacitatea de producţie pentru a putea onora comenzile pe care mi le cer supermarketu-rile. Acesta a fost pasul în care m-am gândit să apelez la fondurile europene”, spune Ştefan Barbu, pentru Adevarul
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016