În perioada iunie-septembrie 2008, peste 100 de persoane din Timisoara au fost hranite în mod sanatos, prin intermediul sistemului ASAT – Asociatia pentru Sustinerea unei Agriculturi Taranesti, precizeaza un comunicat primit de situl recolta.eu
Acest sistem se bazeaza pe dezvoltarea unei relatii directe între consumatori si mici producatori de proximitate, care cultiva produse în mod traditional. În felul acesta se asigura elminiarea lungului sir de
intermediari, si se creeaza premizele pentru o buna cunoastere a modului în care sunt cultivate produsele. Pe parcursul contractului consumatorii au facut diverse vizite la ferma producatorului, pentru a se convinge personal de felul în care este produsa o parte din hrana zilnica.
Sistemul se bazeaza pe încheierea unor contracte directe cu producatorul, prin care acesta se obliga sa asigure produse naturale, realizate în ferma proprie. Pe întreaga perioada a contractului cumparatorii au achizitionat produsele la un pret unic, negociat înaintea semnarii contractului.
„Multi ani de-a rândul, românii au avut experienta unor relatii directe cu tarani care le asigurau oua, lapte, brânza sau diferite legume. Provocarea a fost sa depasim nivelul unor initiative individuale – si pe cale de disparitie – si sa dezvoltam acest mecanism de întâlnire directa dintre micii producatori si consumatori. Participarea la acest tip de proiect m-a obligat sa fiu mai constienta cu privire la calitatea alimentelor pe care le consum, la consecintele sociale si fata de mediu ale alegerilor zilnice din cosul de cumparaturi”, a precizat Mihaela Vetan, coordonatorul proiectului ASAT.
Acest sistem se bazeaza pe dezvoltarea unei relatii directe între consumatori si mici producatori de proximitate, care cultiva produse în mod traditional. În felul acesta se asigura elminiarea lungului sir de
intermediari, si se creeaza premizele pentru o buna cunoastere a modului în care sunt cultivate produsele. Pe parcursul contractului consumatorii au facut diverse vizite la ferma producatorului, pentru a se convinge personal de felul în care este produsa o parte din hrana zilnica.
Sistemul se bazeaza pe încheierea unor contracte directe cu producatorul, prin care acesta se obliga sa asigure produse naturale, realizate în ferma proprie. Pe întreaga perioada a contractului cumparatorii au achizitionat produsele la un pret unic, negociat înaintea semnarii contractului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Multi ani de-a rândul, românii au avut experienta unor relatii directe cu tarani care le asigurau oua, lapte, brânza sau diferite legume. Provocarea a fost sa depasim nivelul unor initiative individuale – si pe cale de disparitie – si sa dezvoltam acest mecanism de întâlnire directa dintre micii producatori si consumatori. Participarea la acest tip de proiect m-a obligat sa fiu mai constienta cu privire la calitatea alimentelor pe care le consum, la consecintele sociale si fata de mediu ale alegerilor zilnice din cosul de cumparaturi”, a precizat Mihaela Vetan, coordonatorul proiectului ASAT.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News