Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O cantitate de peste 150.000 de tone de cereale este blocata in silozurile buzoiene


O cantitate de cereale de peste 150.000 de tone, de aproape trei ori necesarul de consum al judetului Buzau, se afla in hambare cu riscul deprecierii si al unor costuri de depozitare suplimentare, transmite Agerpres. Potrivit unor surse din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau, in luna ianuarie 2009, in depozitele autorizate, dar si in gospodariile populatiei, se aflau 136.054 de tone de grau, 33.669 tone orzoaica, 13.131 tone floarea soarelui si nu mai putin de 117.764 tone de porumb.
Valeriu Calin, presedintele Asociatiei cultivatorilor de cereale si plante tehnice Buzau, a declarat ca "la aceasta ora, piata este blocata, depozitele sunt pline, dar agricultorii nu vor sa vanda in pierdere".

"Preturile au scazut cu aproape 20 de procente fata de cele oferite in vara, ei au platit motorina cu 4,6 pe litrul si sunt pusi in situatia de a vinde graul cu 0,4 lei per kilogram, in conditiile in care pretul unui kilogram de paine este de aproape 10 ori mai mare", a spus Valeriu Calin.

Potrivit sursei citate, Guvernul ar trebui, "pe termen scurt, sa ajute la deblocarea pietei cerealelor, printr-un pret care sa acopere costurile producatorilor, iar pe termen lung, sa elimine monopolul marilor depozitari, care isi impun propriile conditii micilor producatori".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

La randul sau, Ion Enache, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau, a declarat ca "problema este mai presanta decat pare la prima vedere, din sondajele noastre reiesind ca exista riscul deprecierii cerealelor, dar si al cresterii costurilor prin tratamente suplimentare".

"Noua recolta se anunta la fel de ridicata ca si anul trecut si ii va obliga pe agricultorii care acum au hambarele pline sa vanda la un pret derizoriu", a precizat Ion Enache. Responsabilul Directiei agricole sustine ca "fara prea mari eforturi financiare, Romania ar putea redeveni granarul Europei, o prima pe produs ar putea fluidiza piata cerealelor si i-ar motiva pe agricultori sa aplice in aceasta primavara tehnologiile unei agriculturi europene".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016