Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O jumatate din populatia lumii ar putea contracta gripa porcina, in cazul unei pandemii, potrivit UE


Agentia de sanatate a Uniunii Europene a estimat ca, teoretic, in caz de pandemie de gripa porcina, pana la jumatate din populatia lumii ar putea contracta boala. In plus, Franta, China si Coreea de Sud confirma primele cazuri de gripa porcina, in timp ce Mexicul a estimat ca numarul victimelor ar putea fi mai mic decat cel anuntat initial.

Agentia de sanatate a Uniunii Europene si-a bazat estimarile pe ceea ce s-a intamplat in timpul celor trei pandemii din secolul XX : intre 25% si 30% dintre oameni s-au imbolnavit de gripa spaniola in 1918, de gripa asiatica in 1957 si de gripa Hong Kong in 1968.


"Multi vor fi afectati, iar circa o treime nu va avea simptome (...) Multi nu vor prezenta decat simptome slabe. O mica proportie va avea simptome mai grave (...). O proportie foarte mica va muri, in general in urma unor complicatii", a declarat Angus Nicoll, care conduce programul consacrat gripei din cadrul Centrului european pentru controlul maladiilor, cu sediul la Stockholm.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Franta, China si Coreea de Sud confirma primele cazuri de gripa porcina
Gripa provocata de virusul H1N1 si-a facut oficial aparitia in Asia, cu un prim caz confirmat vineri in China si un altul sambata in Coreea de Sud.

O calugarita in varsta de 51 de ani, care s-a intors duminica trecuta din Mexic si fusese plasata in carantina de marti, a contractat virusul. Este primul caz de gripa de tip A (H1N1) confirmat in Corea de Sud.

Anuntul intervine dupa ce in ajun a fost confirmat in Asia un prim caz de contaminare cu virusul gripei porcine. Este vorba despre un mexican care a sosit la Hong Kong via Shanghai. Ca urmare a acestei confirmari, China a decis sa suspende zborurile intre Mexic si Shanghai. Franta a inregistrat primele sale doua cazuri confirmate de gripa porcina, a declarat ministrul sanatatii, citat de AFP.

Mexicul anunta un bilant mai mic al deceselor
Numarul deceselor din Mexic suspectate ca ar fi fost cauzate de noul virus gripal N1H1 este de 101 si nu de 176, cum se considera pana in prezent, potrivit celei mai recente estimari a expertilor din domeniul sanatatii.

Ministrul Jose Angel Cordova a explicat ca testele efectuate pe esantioanele prelevate de la oameni care au murit in ultimele saptamani in urma unor accese anormale de febra s-au dovedit negative la noul virus de gripa. El a spus ca 16 decese au fost confirmate ca fiind cauzate de H1N1, iar testele asupra altor 85 de victime sunt inca in curs de desfasurare.

Cordova a spus intr-o conferinta de presa ca din 159 de cazuri in care existau suspiciuni de gripa porcina, testele au aratat ca 58 de victime au murit din alte cauze, prin urmare au fost eliminate din total.

In total, a spus ministrul Cordova, Mexicul numara in prezent 397 de cazuri in care gripa H1N1 a fost confirmata, dintre care 381 de pacienti fie s-au restabilit complet, fie sunt sub tratament antiviral.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016