Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua lege: primariile pot cumpara terenuri agricole

o-noua-lege-primariile-pot-cumpara-terenuri-agricole

Primariile vor avea posibilitatea cumpararii terenurilor agricole pentru lucrari de interes public, in procedura simplificata. Senatul a adoptat o propunere legislativa pentru modificarea Legii privind reglementarea vanzarii terenurilor agricole prin care unitatile administrativ-teritoriale vor putea achizitiona, printr-o procedura simplificata, terenuri situate extravilan.


Acesta noua lege este propusa ca pas spre dezvoltarea comunitatilor locale. Asadar, pentru a se realiza acest lucru s-a recurs la o schema simpla de achizitionare a terenurilor extravilane de catre primarii. 
 
Florin Citu a condus sedinta de marti in Senat, citand in plen nota de adoptare tacita a propunerii legislative pentru care termenul de predare si vot ce s-a implinit pe data de 21 aprilie. Asadar, urmatoarea etapa pe care o va parcurge propunerea legislativa va fi dezbataterea de catre Camera Deputatilor, ce este for decizional in acest caz. 
 
In corpul textului propunerii legislative se prevede instrainarea prin vanzare, exceptie acceptata de liberali, "Prin exceptie, se pot instraina prin vanzare terenurile agricole situate in extravilan unitatilor administrativ-teritoriale, in interes public local, fara a fi necesara indeplinirea cumulativa a conditiilor prevazute de lege. (...) Terenurile agricole situate in extravilan instrainate, prin vanzare, unitatilor administrativ-teritoriale, pot fi scoase, definitiv sau temporar, din circuitul agricol a terenurilor aflate in extravilan, cu respectarea conditiilor prevazute de Legea 18/1991 a fondului funciar".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Initiatorii acestei propuneri sunt parlamentarii PNL, care justifica necesitatea acestui proiect "o procedura limitativa ingreuneaza accesul autoritatilor locale de a achizitiona terenuri agricole aflate in extravilan, prin necesitatea desfasurarii activitatilor agricole pe teritoriul national pe o perioada de 5 ani sau conditionarea ca venitul total al ultimilor 5 ani fiscali sa fie in procent de minimum 75% din activitatile agricole, ceea ce reprezinta o masura, de cele mai multe ori, imposibil de indeplinit". 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016