Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O turma de 5.000 de oi din Maramures pasuneaza in voie in livada de mere de la Homorod


Astfel, primaria este vaduvita nu numai de incasarea unor sume in buget, dar si de locul pe care ar putea paste oile comunei. In livada de mere din Homoroade, oile pasuneaza in voie. De ani de zile, pomii din livada nu mai sunt lucrati de nimeni, desigur din diferite motive.
Adevarul e ca situatia livezii e mai mult decat incurcata pentru ca mai multi asociati, in urma cu 4 ani, au cumparat dreptul de folosinta al pomilor, dar nu si al terenului. Contractele de concesiune s-au incheiat cu Administratia Domeniilor Statului (ADS) pentru in jur de 600 de ha. Numai ca intre timp, mai precis in anul 2007, prin instanta, din cele 600 de ha, Primaria Homoroade a intrat in posesia unui teren de 56 de ha pe care nu il poate folosi pentru ca cei care detin restul suprafetei nu ii permit accesul. Mai mult, ciobanii carora le-au inchiriat livada calca in picioare si suprafata primariei.

Autoritatile locale din Homoroade spun ca la ora actuala pentru cladirile din incinta livezii nimeni nu mai plateste impozit. Primarul Simion Ardelean a inaintat recent o plangere catre Prefectura Satu Mare, prin care arata ca la aceasta ora, in livada pasuneaza 5.000 de de oi din judetul Maramures, care intra si pe domeniul Primariei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Informatia Zilei Satu Mare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016