Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O vaca din 92 nu mai face nici doi lei
În decembrie 1992, Dumitra N. Drăghia, din comuna Nicolae Bălcescu, a vândut o vacă. A luat pe animal 5000 de lei, pe care i-a depus la CEC.
Femeia este posesoarea Libretului de Economii cu dobândă cu seria 39 254 2933, emis la data de 11 aprilie 1988 de către Agenţia CEC N. Bălcescu. La data ultimei depuneri, cea în cuantum de 5000 lei, mai avea în sold 2521,30 lei. Rezultă că, la data ultimei operaţiuni, soldul său era de 7521,30 lei. După aceea, femeia nu a mai avut posibilitatea să economisească bani. Ajunsă la vârsta de 78 de ani, bătrâna s-a gândit să scoată banii pe care-i depusese la CEC, făcându-şi socoteala că, în atâţia ani, s-or fi înmulţit un pic, mai ales că leul care năpârlise de tot, s-a „înzdrăvenit”, s-a făcut... greu! Surpriza cea mare, şi cât se poate de neplăcută, a avut-o Dumitra Drăghia atunci când, după calcule precise, emise de calculator, operatoarea de la ghişeu i-a scris pe carnet soldul nou: 2,01 lei!!!
Din care, dacă depunătoarea ar fi optat pentru retragerea banilor, ar mai fi primit 1,51 lei. Pentru că, la lichidare, instituţia percepe un comision de 0,5 lei!
Cum situaţia este hilară, am încercat să aflăm amănunte chiar de la CEC. Din păcate, directorul lipsea (?!). Am stat de vorbă cu Elena Cazan, angajata de la ghişeul care lucrează cu persoane fizice. Iată ce a spus aceasta: „Zilnic vin la noi oameni din tot judeţul. Depunătorii cred că, dacă s-a trecut la leul «greu», sumele depuse de ei de mult timp sunt reale. Nu este aşa, CEC a oprit comisioane anuale pentru carnetele emise înainte de 1990. Sumele nu au fost recalculate conform indicelui de inflaţie, aşa cum crede lumea. Din păcate, necunoscând aceste lucruri, oamenii dau bani pe drum, vin de la zeci de kilometri, pierd timpul şi, pentru banii care, atunci când i-au depus, reprezentau mici averi, le dăm câţiva lei. În multe cazuri, cu banii pe care li-i returnăm, abia pot cumpăra un covrig...”
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Ramnic Online
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura