Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Obiectiv Vocea Brailei: Fântânile Brăilei, otrăvite de nitraţi
Peste 99% din probele de apă recoltate din fântânile din judeţul Brăila nu sunt corespunzătoare. Din cauza concentraţiei de nitraţi sau nitriţi peste limitele admisibile au de suferit mai ales sugarii, care pot face intoxicaţii. Apa potabilă din microinstalaţiile cu sursă de profunzime din mediul rural dar mai ales din fântâni, pe care o beau mulţi brăileni, este plină de bacterii, nitriţi şi nitraţi, ceea ce reprezintă o situaţie extrem de gravă pentru sănătatea oamenilor. Concluzia aparţine Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, care a prezentat raportul privind calitatea apei potabile pe anul 2009, la sedinţa Colegiului Prefectural.
Directorul interimar al DSP Brăila, dr. Lavinia Craioveanu, a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile de îmbolnăvire la care este supusă populaţia din mediul rural şi a atenţionat primarii localităţilor din judeţ despre calitatea necorespunzătoare a apei potabile. Potrivit analizelor, în localităţi precum Cireşu, Ciocile, Măraşu, Frecăţei, Ulmu, Viziru, probele de apă din fântâni care nu corespund sunt în proporţie de 99%. Din cauza concentraţiei de nitraţi sau nitriţi peste limitele admisibile, au avut de suferit mai ales sugarii cărora li s-a administrat lapte praf sau ceai preparate cu apă din fântâni. Cu toate că probele nu au fost conforme, în 2009 a fost raportat un singur caz de intoxicaţie la sugari (methemoglobinemie acută infantilă) generată de apa din fântâni, în timp ce în 2008 au fost 6 cazuri. Probleme există în mediul rural şi la microinstalaţiile cu apă de profunzime, care sunt în administrarea Unităţilor Teritorial Administrative.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Obiectiv Vocea Brailei.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News