Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
OCDE: creşterea preţurilor la alimente şi poate afecta creşterea economică
Creşterea preţurilor la alimente şi materii prime poate ameninţa creşterea economică şi submina eforturile mondiale de luptă împotriva sărăciei şi foametei, a declarat marţi secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria.
Unele studii realizate de OCDE arată că subvenţionarea producţiei de biogaz obţinut din cereale, sfeclă de zahăr şi ulei vegetal contribuie la creşterea preţurilor la alimente, în timp ce efectul asupra reducerii efectului de seră este limitat. Experţii OCDE recomandă, pe de o parte, utilizarea materialelor pe bază de celuloză, care sunt mai eficiente în producţia de energie, iar pe de alta, un comerţ mai liber cu biogaz şi combustibili alternativi, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de OCDE.
'Pieţele agricole au fost întotdeauna volatile, dar dacă guvernele colaborează, variaţiile extreme de preţuri pot fi diminuate, iar consumatorii şi producătorii vulnerabili pot fi protejaţi', a spus secretarul general al OCDE, salutând decizia guvernului francez de face din volatilitatea preţurilor la materii prime şi securitatea alimentară subiecte prioritare ale preşedinţiei franceze la G20,
În opinia şefului OCDE, pieţele de materii prime trebuie să devină mai transparente şi să funcţioneze mai bine, prin consolidarea disciplinei privind utilizarea restricţiilor comerciale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
'Mai multă transparenţă ar facilita procesul de adoptare a deciziilor', au declarat oficialii OCDE, solicitând mai multe informaţii asupra evoluţiei pe termen scurt a producţiei, asupra stocurilor şi consumului, ca şi asupra perspectivelor pe termen mediu.
Pieţele mari, cu mai mulţi cumpărători şi vânzători, sunt mai stabile, iar asistenţa trebuie să se îndrepte în special către ţările care depindde importurile de alimente, unde preţurile cresc din cauza unor probleme legate de balanţa de plăţi externe.
OCDE recomandă instituirea unor programe de asistenţă prin distribuirea de alimente şi ajutoare financiare, dar şi prin asistenţă internaţională pentru creşterea productivităţii în agricultură.
'Investiţiile în agricultura din ţările în curs de dezvoltare vor fi deosebit de importante pentru creşterea cantităţii de alimente disponibile, dar şi pentru obţinerea unor venituri şi crearea unor locuri de muncă'.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura