Exclusiv
Publicat in: Stiri
Criza actuala a alimentelor este mai putin grava decat in 2008, intrucat pretul orezului a crescut cu un ritm mult mai redus decat al altor cereale, potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
Contractele la termen pentru orez tranzactionate la bursa din Chicago au urcat cu 3,4% in ultimele 12 luni, comparativ cu avansul de 60% in cazul pretului graului si 93% pentru pretul porumbului.

Productia mondiala de orez alb va creste cu 2,4% in intervalul 2010-2011, potrivit estimarilor Departamentului Agriculturii din Statele Unite, avans care va contribui la mentinerea stocurilor aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii sapte ani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pretul orezului a crescut de aproape trei ori in decurs de 20 de luni incheiate in aprilie 2008, contribuind la cresterea numarului de persoane subnutrite, la 1,02 miliarde in 2009.

Numarul acestor persoane a scazut anul trecut la 925 de milioane, primul declin din ultimii 15 ani, ca urmare a redresarii economice si a scaderii preturilor alimentelor.

"Amploarea problemei nu este la fel de mare ca in 2008, pentru mari parti ale lumii", a declarat Ken Ash, director pentru comert si agricultura la OCDE.

Cresterea pretului orezului, cu 33% in 2007 si cu 11% anul urmator, a agravat criza alimentelor din 2008, dupa ce producatori precum Cambodgia, Vietnam, India si Egipt au interzis exporturile.

Orezul era tranzactionat la 12:38, ora Parisului, la 14,3 dolari livra (o livra-4,5 kilograme), fata de 25,07 dolari livra in aprilie 2008.

Preturile mondiale ale alimentelor au urcat cu 28% in ultimele 12 luni si au atins un nivel record in ianuarie, potrivit Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a Natiunilor Unite.

Acest fapt a contribuit la revoltele populare din nordul Africii si Orientul Mijlociu, care au dus la inlaturarea presedintilor din Egipt si Tunisia.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016