Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Mures raspunde acuzatiilor formulate de seful DADR Mures, Liviu Timar


Ca reactie la afirmatiile directorului Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala - Mures, Liviu Timar, conform carora Oficiul Judetean de Consultanta Agricola nu s-a implicat suficient in promovarea masurii de sprijinire a fermelor de semisubzistenta, directorul executiv al OJCA Mures, Ioan Cotutiu, face urmatoarele precizari, prin intermediul RECOLTA.eu


Referitor la afirmatia directorului executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Mures ing.Timar Liviu in conferinta de presa de vineri 6.03.2009, sursa (MEDIAFAX, stiri TTM) citam : „doar 36 de ferme de semisubzistenta au depus proiecte pentru sprijin, masura 141, esecul este pus pe seama manualului de proceduri, care ar contine o serie de prevederi contradictorii sau neclare, dar si lipsa de implicare in promovarea masurii de catre Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Mures, ceea ce a facut ca foarte putini fermieri s a cunoasca existenta masurii” suntem indreptatiti sa facem urmatoarele precizari:
1. Prin programul anual de consultanta agricola, actiunea de popularizare si promovare a informatiilor de interes general pentru producatorii agricoli din judetul Mures, constituie prioritatea numarul 1 a conducerii institutiei si a corpului de specialisti din reteaua de consultanta agricola. In acest sens pentru promovarea masurilor finantate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala sedintele de informare a producatorilor agricoli, (masura 141, 112) din luna septembrie a anului trecut, s-au desfasurat in 102 unitati administrativ teritoriale din judetul Mures, numarul acestora fiind consemnat in tabelele nominale cu persoanele care au participat - 5500, existente la specialistii de la centrele locale de consultanta agricola. In acest an din luna ianuarie pana in prezent specialistii de la centrele locale au organizat sedinte de informare in comunele de resedinta si in cele arondate la care au participat 2550 persoane, iar la sediul OJCA Mures, Tg.Mures, str.Gh.Doja nr.22, de la 1.01.2009 pana in prezent au primit informatii detaliate legate de masurile 112,121,141,142 un numar de 120 potentiali beneficiari (lista poate fi consultata la sediul OJCA Mures).

2. Faptul ca din totalul celor care au fost informati si consiliati de specialistii OJCA Mures, echipa de proiectare constituita la nivelul institutiei a elaborat 10 proiecte masura 141 (din care 8 depuse si conforme) se datoreaza in totalitate solicitantilor. Aceştia nu au avut clarificata situatia terenurilor sau nu au avut certificat de producator agricol anul 0 (2008), pentru proiectele care se depun in semestrul I al anului curent - potrivit ghidului solicitantului, dar si obstacolelor aparute din aceste motive în preluarea dosarelor la Direcţia de Dezvoltare Rurală din cadrul DADR Mureş.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


3. Facem precizarea ca echipa de specialisti de la centrul OJCA Mures a elaborat si depus la OJPDRP Mures, 8 proiecte pentru fonduri structurale pe masura 121 FEADR, pentru achizitia de utilaje agricole, in valoare totala de 810.377 euro.

4. Fata de cele prezentate, acuzarea institutiei noastre pentru depunerea unui numar redus de proiecte pentru masura 141 in judetul Mures, consideram ca este pe deplin nejustificata si nedreapta.

12.03.2009 DIRECTOR EXECUTIV
Ing.COTUTIU IOAN


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016