Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Olandezii le impartasesc hotricultorilor romani secretele succesului prin asociere

olandezii-le-impartasesc-hotricultorilor-romani-secretele-succesului-prin-asociere

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu a participat luni, 1 februarie 2016, la evenimentul de lansare a Caravanei cu tema „Importanta asocierii pentru succesul de piata al fermierilor din sectorul horticol”.


Organizat de Ambasada Olandei la Bucuresti, cu sprijinul Pietei de Gros Abundia, evenimentul a fost deschis de ministrul Irimescu impreuna cu Stella Ronner-Grubacic, ambasadorul Olandei in Romania. Au fost prezenti, de asemenea, dl. Emar Gemmeke, Consilier Agricultura, Industrie Alimentara si Natura din cadrul Ambasadei Olandei şi Camelia Sucu proprietar al Pietei de Gros Abundia.
 
Prin intermediul Caravanei, care va merge in mai multe zone cu traditie pentru sectorul de legume fructe, producatorii romani vor afla, prin exemple prezentate de experţi olandezi cum a reusit Olanda sa puna la punct un sistem foarte performant de organizare al fermierilor.
 
„In Romania se resimte nevoia unei mai bune organizari in sectorul de fructe si legume si trebuie sa precizam ca, din pacate, nu avem in prezent o organizare corespunzatoare in acest sector, avem putine organizatii de producatori in sectorul fructelor şi legumelor. Olanda a adus in Romania experti de foarte buna calitate, avand in vedere ca acest stat membru este numarul doi la export in lume in domeniul fructelor şi legumelor. Modelele prezentate astazi in ce priveste sistemul de organizare al producatorilor si tehnologia folosita arata ca Olanda este in top, fiind printre cele mai evoluate state in acest sector. Speram sa reusim, cu sprijinul Olandei, sa punem la punct lucrurile in asa fel incat sa putem afirma in cativa ani ca acel potential despre care vorbim de decenii se va pune in practica şi in Romania şi nu vom mai depinde de importuri la fructe şi legume”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, ministrul a concluzionat ca tara noastra are multe de invatat de la acest stat membru, intrucat in Romania inca ne luptam cu stabilirea asociatiilor şi cooperativelor iar daca ne vom inspira din experienta Olandei vom reusi sa progresam.
 
Seful MADR a adaugat ca sistemul cooperatist nu apartine doar perioadei comuniste, deoarece reprezinta si la ora actuala cheia succesului in foarte multe sisteme agricole moderne, chiar daca „romanul simplu nici nu vrea sa auda de acest termen”. 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016