Un grup de studenti olandezi au venit in Romania sa studieze metodele de preparare a branzeturilor bio direct de la stanele ecologice. Ei au vizitat targul Earth Market, organizat duminica de Slow Food Bucuresti unde au discutat cu producatorii de branzeturi traditionale.
Sub numele de “Changing cheese chain? A Rapid Rural Appraisal (RRA) to look at changes in the cheese production”, parte a unei calatorii de studii organizate in zona Sibiului, aceasta a avut ca scop studierea lantului de productie a branzei si efectul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana asupra acestuia.
Programul de cercetare al studentilor din Olanda, desfasurat in perioada 7 – 13 iunie a inclus o intalnire cu mediul academic de la Universitatea din Sibiu si un program de cercetare in zona Sibiului cuprinzand vizite la fermele mici si mari de ovine, vizitarea turmelor la pasunat, observarea mulsului, procesul de fabricatie traditional al branzei, vizite in piete locale, supermaket-uri.
Pe parcursul vizitei de studii au fost organizate interviuri cu fermierii, micii producatori, organizatii care promoveaza turismul local, filmari si fotografieri.
Gazdele grupului de studenti sunt Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Convivium Slow Food Valahia Gusturilor care sunt si cei 2 organizatori locali ai Earth Market Bucuresti si Centrul de informare Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor, la ARK Bursa Marfurilor (Calea Rahovei 196 A colt cu str. Uranus, sector 5).
Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care a fost fondata in 1989 pentru a contracara modul de viata modern (fast food si fast life), disparitia bucatelor locale traditionale si stimularea interesului oamenilor pentru hrana, provenienta si gustul acesteia, si felul in care alegerile noastre privind hrana afecteaza comunitatea si viitorul oamenilor.
Sub numele de “Changing cheese chain? A Rapid Rural Appraisal (RRA) to look at changes in the cheese production”, parte a unei calatorii de studii organizate in zona Sibiului, aceasta a avut ca scop studierea lantului de productie a branzei si efectul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana asupra acestuia.
Programul de cercetare al studentilor din Olanda, desfasurat in perioada 7 – 13 iunie a inclus o intalnire cu mediul academic de la Universitatea din Sibiu si un program de cercetare in zona Sibiului cuprinzand vizite la fermele mici si mari de ovine, vizitarea turmelor la pasunat, observarea mulsului, procesul de fabricatie traditional al branzei, vizite in piete locale, supermaket-uri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe parcursul vizitei de studii au fost organizate interviuri cu fermierii, micii producatori, organizatii care promoveaza turismul local, filmari si fotografieri.
Gazdele grupului de studenti sunt Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Convivium Slow Food Valahia Gusturilor care sunt si cei 2 organizatori locali ai Earth Market Bucuresti si Centrul de informare Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor, la ARK Bursa Marfurilor (Calea Rahovei 196 A colt cu str. Uranus, sector 5).
Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care a fost fondata in 1989 pentru a contracara modul de viata modern (fast food si fast life), disparitia bucatelor locale traditionale si stimularea interesului oamenilor pentru hrana, provenienta si gustul acesteia, si felul in care alegerile noastre privind hrana afecteaza comunitatea si viitorul oamenilor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News