Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ordinul de prohibitie la pescuit, modificat
Ordinul privind prohibitia ar putea fi modificat, astfel incat pescarii din zona Grindu-Isaccea sa isi poata desfasura activitatea fara a fi afectati de instituirea zonelor de refacere biologica pentru resursele acvatice vii, informeaza Agerpress.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Tulcea, Victor Tarhon, a declarat ca a primit un memoriu cu privire la problemele pescarilor din zona Isaccea-Grindu care de la inceputul lunii trecute nu si-au putut desfasura activitatea. 'Am vorbit deja cu autoritatile centrale si am speranta ca ordinul de prohibitie va fi modificat', a declarat presedintele Tarhon.
In acelasi timp, primarul orasului Isaccea, Ilie Petre, a mentionat ca 'este destul de hilar sa interzici pescuitul la sturion de exemplu in conditiile in care dincolo, in Ucraina, se pescuiesc speciile care ne sunt interzise'. In replica, guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, a declarat ca in Delta sunt zone foarte importante pentru anumite populatii de pesti ale caror populatii sunt in declin, instituirea zonelor de protectie pentru resursele acvatice vii fiind necesara pentru biodiversitate. "Pescarii din comunitatile respective isi pot desfasura activitatea in alte zone, conform prevederilor legale", a mentionat guvernatorul Baboianu.
Mai multi pescari din judetul Tulcea sunt nemultumiti din cauza ca, inca de la inceputul lunii trecute, au fost nevoiti sa traga barcile pe mal, ca urmare a intrarii in vigoare a ordinului de prohibitie care a instituit zone de refacere biologica sau zone de protectie pentru resursele acvatice vii pe diferite segmente ale fluviului. Cei mai afectati de ordinul de prohibitie par sa fie pescarii din localitatea Grindu a caror ocupatie de baza, pana in 2006, era pescuitul sturionilor. In momentul de fata ei nu mai pot pescui nicio resursa acvatica vie, ordinul de prohibitie impunand interzicerea pescuitului intre localitatile Isaccea si Galati pe o perioada de 107 zile, in perioadele 1 martie - 15 aprilie si 1 octombrie - 30 noiembrie inclusiv. Conform ordinului de prohibitie, in aceeasi perioada este interzis pescuitul pe bratul Sfantu Gheorghe, zona km 22-25, pe bratul Chilia, zona km 72-77, Pardina, si pe bratul Borcea, zona km 37-47, Fetesti, lacurile Erenciuc, Zmeica, Gasca si toate zonele cu regim de protectie integrala din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii fiind de asemenea zone de refacere biologica pe tot timpul anului. In zonele de refacere biologica sunt interzise pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice, lucrarile care impiedica migrarea, reproducerea sau pun in pericol existenta resurselor acvatice vii, cum ar fi ingustarea sau bararea cursului apei, taierea si recoltarea plantelor, extragerea de namol, nisip si pietris, colectarea ghetii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, sunt interzise lucrarile in apropiere de maluri, precum si taierea arborilor de pe mal, iar ratele si gastele domestice nu sunt admise in zona. Sunt permise, insa prin exceptie, pescuitul in scopuri stiintifice sau de cercetare si lucrarile de prevenire a inundatiilor.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
- » Recomandarile de iarna ale ANSVSA pentru crescatorii si transportatorii de animale
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
Comentarii
0 comentarii