Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanţa privind înregistrarea obligatorie a ţăranilor la Fisc - o confuzie generală!


Ordonanţa de urgenţă 44/2008 care stipulează obligativitatea înregistrării tuturor producătorilor agricoli la Registrul Comerţului a provocat reacţii aprinse din partea micilor fermieri, dar şi un val general de confuzie, atât la nivelul agricultorilor cât şi la cel al autorităţilor locale, care nu ştiu ce măsuri trebuie luate. Iată cum comentează cititorii publicaţiei agricole RECOLTA.EU.
nu inteleg….!!!!! exista optiunea bifata la primul aliniat- persoanele fizice pot desfasura activitate comerciala individual si independent- nu e asta situatia existenta? daca nu era mentionata si optiunea asta , da ar fi insemnat ca trebuie sa inregistreze ca PFA, ETC….dar existand prima optiune…situatia poate ramane asa cum e…. Imi scapa mie ceva ….???, scrie Dana.

Acelaşi cititor aminteşte de faptul că, în prezent, fermierii care deţin certificate de producător necesare pentru a putea desfăşura activităţi comerciale in pieţe, plătesc oricum impozite şi taxe locale.

si in alta ordine de idei ei platesc impozit la primariile care le elibereaza Certificatele de producator, iar in ceea ce priveste inregistrarea , conf. renumitului si controversatului (dar macar aplicabil) Ord. ANSVSA nr. 111/2007 modificat cu Ord. 21/2010 toti taranii care vand in piete s-au inregistrat o data la DSVSA-urile judetene, care au primit candva o derogare de la aceasta Ordonanta de a nu mai conditiona inregistrarea taranilor de trecerea pe la ORC…..Astia ori habar nu au ce zic, ori se bat cap in cap unii pe altii!

Autorităţile locale se găsesc, şi ele, în aceeaşi dilemă. La Braşov, de exemplu, directorul Direcţiei Pieţe, Cristian Vasile, spune că ţăranii pot veni liniştiţi să-şi vândă produsele şi fără să fie persoane fizice autorizate, pentru că legislaţia este contradictorie, iar deocamdată nu exista norme de aplicare referitoare la producătorii agricoli.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

"S-a dat OUG 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către PFA, întreprinderile individuale şi familiale, şi a primit o derogare de doi ani de la termenul din lege, care se împlinesc pe 24, adică duminică (ieri - n.r.). Săptămâna asta, Ministerul Agriculturii a venit cu o clarificare la OUG, prin care spune că inclusiv producătorii agricoli sunt obligaţi să facă o formă juridică de organizare. Din acest motiv e tot haosul asta. Nu putem ca de pe o zi pe alta să golim pieţele şi să nu mai primim producători. Noi îi primim în continuare şi aşteptăm normele de aplicare a OUG, în legătură cu producătorii agricoli, în mod special", a declarat Cristian Vasile.

În aceeaşi situaţie este şi Primăria Sectorului 1 care cere abrogarea acestui act normativ. Într-o comunicare a instituţiei, se precizează:


Primăria Sectorului 1 adresează un apel organelor statului să nu dea dovadă de exces de zel în următoarele zile și să sancționeze micii producători care nu s-ar conforma unui act normativ ambiguu, birocratic și generator de o creștere nejustificată a prețurilor.

Prețurile la legumele și fructele aflate la vânzare în piețe s-ar dubla dacă Guvernul menține în vigoare acest act normativ, iar micii producători ar fi condamnați la faliment.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 44/2008 (privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale), deși obligă țăranii să se transforme în mini societăți comerciale, nu abrogă vechea legislație: HG nr. 661/2001 privind eliberarea certificatului de producător și HG nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016