Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orezul din Gighera (Dolj), pe piaţa internaţională
După ce a investit câteva milioane de euro în orezăria de la Gighera, în 2009, compania italiană Riso Scotti va avea prima producţie în Dolj. Orezul obţinut va ajunge atât pe piaţa din România, cât şi pe cea internaţională.
La aproape 20 de ani de la Revoluţie, timp în care orezul nu a mai fost plantat, orezăria de la Gighera şi-a reluat în sfârşit activitatea. Aproximativ 1.100 de hectare de teren de pe raza comunei sunt acoperite cu plantaţii de orez. Cei care au avut curajul să investească într-o astfel de cultură nu sunt locuitorii din Gighera, ci cel mai mare producător şi importator de orez din Europa - compania italiană Riso Scotti. „Firma a început investiţiile pe terenul comunei Gighera de aproape şase ani. Anul trecut au reuşit însă să însămânţeze cu orez aproximativ 1.100 de hectare, astfel că în toamnă va fi recoltată prima producţie de orez. Este pentru prima dată, după mulţi ani, când vom avea producţie de orez în Gighera“, a explicat Ion Dăbuleanu, primarul comunei.
Suprafaţa deţinută de firma italiană este mult mai mare decât cea cultivată şi reprezintă aproape un sfert din cele 12.270 de hectare aflate în extravilanul comunei. „Avem în total 3.600 de hectare de teren, dar nu sunt cultivate decât 1.076 din acestea (aproximativ 30% din terenul deţinut), pentru că suprafeţele nu sunt comasate“, a declarat Carlo Geranzani, unul dintre cei mai mari cultivatori de orez din Europa. El a pus pe picioare şi fermele de orez din Dăneasa, Brăila şi Vlădeni (familia lui se ocupă cu această activitate de peste 100 de ani). Astfel, printre suprafeţele cu orez sunt şi cele plantate cu porumb, căruia umezeala din jur nu pare să-i priască.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura