Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organsmele modificate genetic ar putea primi liber


Laboratorul de cercetari stiintifice si tehnologice al Uniunii Europene (UE) a emis, recent, un studiu asupra impactului asupra sanatatii a alimentelor din organisme modificate genetic (OMG). Expertii au admis ca OMG-urile supuse aprobarii anterior nu au avut pana in prezent efecte secundare.

Cu toate acestea, Romania inca nu accepta astfel de alimente, pe motiv ca sunt daunatoare sanatatii. In plus, specialistii sustin ca exista o serie de avantaje de pe urma cultivarii de OMG, atat pentru cultivatori, cat si pentru mediu.
Un raport al Comisiei Europene, care spune ca mancarurile gatite cu ingrediente modificate genetic sunt sanatoase, pune presiune asupra Europei de a aproba cultivarea lor, pentru a contracara cresterea preturilor la alimente.

Robert Sturdy, membru al Parlamentului European, care face parte din comisiile de mediu si de agricultura, spune ca raportul arata ca Europa are nevoie sa „inainteze” cu dezbaterile asupra alimentelor modificate genetic. „Trebuie sa facem o cercetare stiintifica adecvata, dar, odata ce lucrul acesta va fi terminat, va trebui sa fim de acord cu alimentele modificate genetic”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Europa a ramas in urma in ceea ce priveste aprobarile pentru asemenea alimente, in timp ce fermierii se plang de preturile tot mai mari ale recoltelor nemodificate genetic. Sturdy a adaugat ca unele tari europene se opun OMG-urilor din motive protectioniste. „Francezii in particular s-au folosit de alimentele modificate genetic ca un instrument de aparare impotriva alimentelor care veneau din afara Uniunii Europene”, sustine Sturdy.

El a mai adaugat, de asemenea, ca specialistii UE in acest domeniu au fost sub o presiune tot mai mare de a evalua impactul alimentelor modificate genetic, din cauza cresterii populatiei globale si a cererii tot mai mari de alimente.

Totusi, organizatia britanica Friends of the Earth spune ca raportul este foarte dezamagitor deoarece ignora controversele din cadrul comunitatii stiintifice despre riscul pe care il au OMG-urile. Conform unui studiu Eurobarometru publicat de Bruxelles, o majoritate de 58% dintre europeni se opun folosirii acestor alimente, dar, in acelasi timp, nu sunt prea bine informati despre acest subiect.

Citeste tot articolul in editia de astazi a Gardianului
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016